Vágólapra másolva!
A labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában Görögország történelmi sikert ért el, miután a Wembley Stadionban 2-1-re legyőzte az Eb-ezüstérmes angol válogatottat.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó, ugyanis az angol-görög kettősállampolgárságú George Baldockra, a Panathinaikoszhoz görög válogatott futballistájára emlékeztek, akire szerdán holtan találtak az otthonában.

A vendégek már a 11. percben megszerezhették volna a vezetést, de Konsztandínosz Mavropánosz gólját les miatt érvénytelenítették. A Harry Kane-t nélkülöző angolok Cole Palmer révén jártak a legközelebb a gólhoz az első félidőben, de az Angliában az év játékosának választott középpályás lövése centikkel elkerülte a kaput.

A fordulás után aztán meglepetésre Görögország Vangelisz Pavlidisz góljával előnybe került. Az ünneplő görög játékosok aztán Baldock-mezt tartottak a magasba, ezzel tisztelegve korábbi csapattársuk előtt.

jude bellingham
Jude Bellingham bombagólja is kevés volt az angoloknak
Fotó: AFP 

Az angol válogatott első gólját kapta a sorozatban, a hatalmasat küzdő görögök pedig kis híján lezárhatták volna a meccset, de kétszer is lesről talált be Pavlidisz. A 87. percben Jude Bellingham aztán egy óriási bombagóllal egyenlített, s ekkor úgy tűnt, hogy az angolok megmenekülnek a kínos vereségtől, de a 94. percben ismét Pavlidisz volt eredményes, ezzel pedig 

a görög válogatott történelmi győzelmet aratott, ugyanis a két csapat tizedik mérkőzésén először sikerült legyőznie Angliát.

Az angol válogatott ét győzelem után első vereségét szenvedte el Lee Carsley ideiglenes szövetségi kapitány irányítása alatt, míg a görögök a harmadik meccsüket is megnyerték Ivan Jovanoviccsal és vezetik jelenleg a csoportjukat.

Nemzetek Ligája, 3. forduló: 
A divízió: 2. csoport: 
Izrael-Franciaország 1-4 (1-2) 
Olaszország-Belgium 2-2 (2-1) 
Az állás: 1. Olaszország 7 pont, 2. Franciaország 6, 3. Belgium 4, 4. Izrael 0 

B divízió:
2. csoport: 
Finnország-Írország 1-2 (1-0) 
Anglia-Görögország 1-2 (0-0) 
Az állás: 1. Görögország 9, 2. Anglia 6, 3. Írország 3, 4. Finnország 0

3. csoport: 
Ausztria-Kazahsztán 4-0 (1-0) 
Norvégia-Szlovénia 3-0 (1-0) 
Az állás: 1. Norvégia 7 pont, 2. Ausztria 4 (6-3), 3. Szlovénia 4 (4-4), 4. Kazahsztán 1 

C divízió: 
4. csoport: 
Feröer-szigetek - Örményország 2-2 (1-1) 

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!