Riasztó felmérés készült, rengeteg probléma van a Daciákkal

műszaki vizsga
Vágólapra másolva!
A TÜV Süd idén is elkészítette összesítését a cégcsoportnál elvégzett műszaki vizsgák adatait felhasználva.
Vágólapra másolva!

A tavalyi évhez hasonlóan a Mercedes-Benz GLC lett a győztes a TÜV Süd által készített összesítésben, vagyis ennél a modellnél találták a legkevesebb problémát a cégcsoport által elvégzett németországi műszaki vizsgákon - írta az Autó-motor.

Forrás: Autó-motor

A jelentős hibák aránya 19,9 százalék volt az idén, ami 1,6 százalékos javulás a tavalyi évhez képest

(1,75 millió autó). A járművek 9,6 százalékánál találtak kisebb hibákat, a vizsgált járművek többsége, 70 százalékuk (6,18 millió autó) hiba nélkül megfelelt.

A szakemberek a rozsdásodás terjedését jelölték meg jellemző trendnek,

a felfüggesztésnél, vázszerkezetnél és karosszériánál 1,3 százalékkal találtak több problémát, kevesebb lett az olajszivárgás (-1%). Továbbra is sok a hiba a világítással, a rosszul beállított fényszórók, nem működő lámpák (ködzárófény, tolatólámpa) jelentős hibának számítanak, ami miatt ismételnie kell az autónak.

Forrás: Autó-motor

A legfiatalabb, 3 éves korú autóknál az Opel Insignia letaszította a dobogóról a Porsche 911-est,

egyébként pedig az ázsiai márkák térnyerése figyelhető meg. Szintén trend Németországban, hogy egyre többen viszik műszaki vizsgára való felkészítésre az autójukat, azaz nem a sikertelen műszaki vizsgát követően adják szervizbe őket.

Az olcsóság és egyszerűség nem garancia a problémamentességre, amit a Dacia rossz helyezései bizonyítanak a lista végén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!