A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Így néz ki a legnépszerűbb Volkswagen hamarosan érkező utóda

Tiguan
Design sketch: Preview of the new Tiguan
Vágólapra másolva!
Tavaly a Tiguanból adta el a legtöbbet a német gyártó, de már idén nyáron jön az új nemzedék.
Vágólapra másolva!
Forrás: Volkswagen

A Volkswagen Tiguan második nemzedéke 2016-ban mutatkozott be, de még tavaly is ez volt a wolfsburgi márka legnagyobb számban értékesített modellje,

világszerte 910.926 darabot adtak el a normál és a hosszított Allspace verzióból összesen.

Abszolút slágertermék a Tiguan, 13 év alatt összesen 6 millió darab fogyott az első két generációjából.

Már biztos, hogy idén nyáron érkezik a SUV harmadik nemzedéke, amelyről egy hivatalos rajzot is bemutattak. A grafika alapján a Tiguan III szemből a T-Roc-ra fog hasonlítani, a műszaki alapok természetesen a nyolcas Golfból származnak majd,

az MQB építőkészlet továbbfejlesztett verzióját kapja

a szabadidő-autó is. Először a normál karosszéria érkezik, a hétszemélyesként is kérhető, hosszított Allspace-re kicsit tovább kell majd várni.

Így néz ki a harmadik generációs Tiguan Forrás: Volkswagen

Hendrick Muth, a Tiguanért felelős marketingvezető nemrég egy prezentáció során elárulta, hogy a következő Tiguan nagy váltást hoz a dizájnban, a teljesen új orr-rész dinamikusabb megjelenést biztosít a kocsinak. Muth azt is elárulta, hogy alapáron járnak majd a LED-es fényszórók és hátsó lámpák, de az adaptív mátrix LED fényszórókért felárat kell majd fizetni.

A belsőt a legmodernebb digitális trendeknek megfelelően tervezik át, vagyis hasonló változásokra számíthatunk, mint amik a Golffal történtek a tavalyi modellváltáskor:

sokkal kevesebb lesz a fizikai gomb és kapcsoló, nagyobbak lesznek a kijelzők, a DSG váltó elektromos „by wire" előválasztó kart kap.

Fejlettebb vezetéstámogató rendszerek is érkeznek, a német vevők például kihasználhatják, hogy a részlegesen önvezető funkció (sáv- és távolságtartás) immár 200 km/órás sebességig lesz használható.

Ezúttal a Tiguan is megkapja majd a Golf GTE konnektoros hibrid és a Golf R kihegyezett benzines hajtásláncát, de természetesen az eladások zömét most is a normál benzines (TSI) és a dízel (TDI) modellek adják majd. Az 1,5 literes Evo benzinesnél a lágy hibrid technológia, a csak 2,0 literes méretben, de több teljesítménnyel elérhető dízelnél a kettős kipufogógáz-tisztító rendszer jelenti majd az újdonságot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!