Megvan a döntés, ez az autó most Európa legjobb vétele

autobest
Vágólapra másolva!
Kihirdették az Autobest 2021 végeredményét.
Vágólapra másolva!

Az Autobest 31 tagú zsűrije

a Seat Leont választotta 2021 legjobb új autójának, azaz Európa legjobb vételének.

A szavazási fordulók után idén heten jutottak a döntőbe, végül összesen 12 685 ponttal a Leon győzedelmeskedett.

A további sorrend: Skoda Octavia (12 153 pont), Peugeot 2008 (11 636 pont), Toyota Yaris (10 649 pont), Citroën C4 (10 165 pont), Honda Jazz (9190,5 pont), Dacia Sandero (8521,5 pont).

Forrás: Seat

A zsűri más díjakról is döntött. Az autóipari csúcsmenedzserek sikereit elismerő Manbest idei győztese Herbert Diess, a Volkswagen csoport első embere, az autóipari vállalatok díját (a Companybestet) a Skoda, a Safetybestet pedig a Toyota két első utas közötti központi légzsákja kapta.

A Smartbestet a Jaguar-Land Rover új infotainment rendszere, a Pivi Pro, míg az Ecobestet a Honda tisztán elektromos újdonsága, az e érdemelte ki. A Designbest és a Sportbest díjazottjait is kihirdette a zsűri: előbbit a korábban a Fiat 500-as és a BMW X5-ös tervezésében is komoly részt vállaló Frank Stephenson kapta, utóbbit pedig a Mercedes Forma-1-es csapatát évek óta sikerre vezető Torger Christian "Toto" Wolffnak ítélték oda.

Forrás: Autobest

A Technobest a Renault trükkös hibrid hajtáslánca, az E-TEC lett, a feltörekvő autóipari elképzelések díját (A Star is Born) az elektromos hajtású Citroën Ami, és a köréje szervezett üzemeltetési-bérleti-értékesítési rendszer kapta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!