Szerdán újra leáll a termelés a kecskeméti Mercedesnél

Mercedes gyár Kecskemét
Mercedes-Benz startet Produktion des neuen CLA Coupés in Kecskemét: Einbau des Cockpits. Mercedes-Benz starts production of the new CLA Coupé in Kecskemét: Installation of the cockpit.
Vágólapra másolva!
Az egy hónapos karbantartás befejezésével vasárnap újraindult a kecskeméti Mercedes-gyár, de egy Japánban gyártott alkatrész hiánya miatt szerdán újra leáll a termelés.
Vágólapra másolva!

December 18-án leállt a gyártás a kecskeméti Mercedes-gyárban, ahol a szokásos karbantartási munkálatok mellett átépítéseket is végeztek, így január 17-ig tervezték a termelési szünetet - írta a Baon.hu.

A gyár a vasárnapi éjjeli műszakkal a terveknek megfelelően megkezdte a termelést, de beszállítói nehézségek miatt mintegy másfél hétig, január 20. és január 30. között ismét szünetelni fog a gyártás.

Forrás: Daimler AG

Japánban gyártott autóelektronikai alkatrész hiánya miatt szükséges leállítani a termelést. A hiányzó alkatrész szállításával kapcsolatban világszerte nehézségek tapasztalhatók.

Az autóipar elektronikai alkatrészeinek ellátásában azért jelentkeznek fennakadások, mert

a chipgyártó vállalatok egy része a koronavírus-válság alatt tavaly bekövetkezett autóipari leállások miatt átállt a szórakoztató elektronikai alkatrészek gyártására.

Az ismét lendületbe jött autóipari termelés viszont emiatt kifogyott az alkatrészekből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!