Rossz hír az autósoknak, százezer forint fölé ugrott egy hasznos kiegészítő ára

autókereskedések
autókereskedés, Budapest, 2016.
Vágólapra másolva!
Az autósok 2020-ban átlagosan 106 100 forintért kötöttek teljes körű casco-biztosítást Magyarországon.
Vágólapra másolva!

106 100 forintra emelkedett a casco-biztosítások hazai átlagára, ez

tíz százalékkal haladja meg az előző év 96 400 forintos átlagát

- írta közleményben a Netrisk. A biztosításközvetítő statisztikái szerint miközben 2020-ban az új casco-szerződéseket átlagosan közel 120 ezer forintos éves díjért (10 ezer Ft/hó) lehetett kötni, addig a már meglévő szerződések évfordulós váltásakor átlagosan 96 ezer forintért (8 ezer Ft/hó) találtak új biztosítót az ügyfelek.

Forrás: Netrisk

Ennek az egyik oka az, hogy az évfordulós váltás során érintett ügyfelek általában több kármentes évvel rendelkeznek, ami nagyobb kedvezményre jogosítja őket. Másrészt az évfordulós váltók eleve céltudatosabban igyekeznek a legkedvezőbb díjú termékek közül választani.

Önrész tekintetében továbbra is a nagyobb védelmet nyújtó módozatokat választják az ügyfelek: a szerződők 43 százaléka választotta a legkedvezőbb, 10 százalék, de minimum 50 ezer forintos önrészt. További 37 százalék a 10 százalék/100 ezer forintos konstrukció mellett döntött. Ezek ugyan néhány ezer forinttal nagyobb díjvonzattal járhatnak, mint a 20 százalékos verziók, ám baj esetén az ügyfélre csak feleakkora anyagi terhet rónak.

Forrás: Netrisk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint 2020 negyedik negyedévében 1 006 609 casco-szerződést kezeltek a biztosítók közel 110 milliárd forint értékben. Ugyanebben az időszakban az élő kgfb-szerződések száma 5 816 825 volt. Ez azt jelenti, hogy

a forgalomban lévő gépjárműveknek mindössze 17,3 százaléka rendelkezett az év végén casco-védelemmel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!