Csőbe húztak egy autóst egy parkolási bírsággal, nem mondott nemet, így ellene is vádat emeltek

tilosban parkolás, parkolóőr, büntetés, kerékbilincs
Vágólapra másolva!
Parkolási ügyben elkövetett vesztegetés miatt emelt vádat három ember ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.
Vágólapra másolva!

2019 januárjában két vádlott együtt látott el szolgálatot egy kerületi önkormányzat közterület-felügyeletének alkalmazottjaként, egyikük közterület-felügyelő beosztású közszolgálati tisztviselőként hivatalos személynek minősült, a fiatalabb pedig segédfelügyelő volt.

A vádirat lényege szerint a vádlottak egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen engedély nélkül parkoló személyautóra kerékbilincset raktak fel, majd a szélvédőre egy tájékoztatót, a leszerelési díj befizetésére szolgáló postai csekket és egy szabálysértési feljelentésről szóló értesítést helyeztek el.

Az autó tulajdonosa befizette a csekket, majd erről értesítette a diszpécserközpontot és kérte a kerékbilincs levételét, amit a helyszínre visszaérkező vádlottak meg is tettek. Egyikük közölte a férfivel, hogy feljelentést tesznek ellene és százezer forintos bírságra számíthat, majd hozzátette, hogy ez "megbeszélhető és elintézhető" másképpen is.

Ezután megállapodtak abban, hogy a férfi fejenként húszezer forintot ad a hatósági személyeknek azért, hogy eltekintsenek a mozgáskorlátozott helyen engedély nélkül tartózkodás szabályszegés miatti feljelentéstől.

A megbeszélt összeget azonban a férfi a helyszínen nem tudta átadni, ezért megállapodtak abban, hogy később adja át. Erre azonban nem került sor, mert a férfi tájékoztatta a történtekről a családját, és feljelentést tettek az ügyben.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a három férfi - köztük az autós - ellen a Fővárosi Törvényszéken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!