Elképesztő videó: karamboloztak az M1-esen, aztán nekiálltak csókolózni a belső sávban

m1
Vágólapra másolva!
Az M1-es autópálya komáromi szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon egy román rendszámú személyautó ráfutott egy kisteherautóra múlt szombaton. A Magyar Közút is döbbenten nézte, mi jött ezután.
Vágólapra másolva!

A koccanás után a teherautó teljesen szabályosan lehúzódott a leállósávra. A személyautó viszont ott maradt a belső sávban, annak ellenére, hogy teljesen működőképes maradt a jármű. Sőt,

az autó utasai lazán dohányoztak, beszélgettek, a pár még vígan csókolózott is,

nézegették a sérült járművet és mászkáltak a belső sávban.

A csodával határos módon nem történt baleset, pedig nem volt rajtuk láthatósági mellény, és nem a szalagkorláton túl várakoztak, csupán az elakadásjelző háromszöget tették ki. Több jármű is centikkel mellettük haladt el.

A Magyar Közút nagyon kéri az autósokat, hogy ha hasonló szituációba kerülnek, saját maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében igyekezzenek minél hamarabb a leállósávra húzódni,

főleg, ha az autójuk mozgásképes marad. A leállósávon is használjanak elakadásjelző háromszöget, kapcsolják be a vészvillogót, a sofőr és az utasok is vegyenek fel láthatósági mellényt, és a szalagkorláton túl várakozzanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!