Vágólapra másolva!
Az angol sajtó szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Lewis Hamilton idén még biztosan nem vezetheti a Ferrarit a decemberi Abu-Dzabi szezon utáni teszteken.

Világszerte nagy meglepetést okozott, amikor az idei szezon rajta előtt kiderült, hogy Lewis Hamilton tizenkét év után elhagyja a Mercedest és 2025-től a Ferrarinál folytatja pályafutását. A találgatások már ekkor beindultak azzal kapcsolatban, hogy a hétszeres világbajnok pontosan mikor csatlakozhat új csapatához. 

lewis hamilton
Lewis Hamilton még az év végi teszteken sem ülhet be a Ferrariba
Fotó: AFP 

Korábban többször is volt már arra példa a Forma-1-ben, hogy egy pilóta megkapta a lehetőséget, hogy már közvetlenül a szezon végeztével kipróbálhassa új csapata autóját. Így volt ez Fernando Alonso esetében is, miután a kétszeres vb-győztes spanyol a 2022-es szezon közepén bejelentette, hogy elhagyja az Alpine-t és az Aston Martinhoz igazol, az év utolsó futama után pedig engedélyt kapott arra, hogy Abu-Dzabiban tesztelhessen.

Úgy tűnik azonban, hogy Lewis Hamilton nem kapja meg ezt lehetőséget.

 A BBC Sport információi szerint ugyanis semmi esély nincs arra, hogy a 39 éves brit már ebben a naptári évben a Ferrari volánja mögé ülhessen, mivel ki kell töltenie a Mercedesszel kötött szerződését, ami december végéig szól. A BBC újságírója, Andrew Bensonn emellett úgy tudja, Hamilton azért sem tesztelhet a Ferrarival év végén, mert különböző promóciós munkák miatt nem lesz rá ideje.

Hamilton tehát legkorábban majd csak 2025 elején ülhet be először új csapatának autójába, ami várhatóan egy jó korábbi modell lesz és csak azt követően fogja kipróbálni a legújabb gépet.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!