A járvány kitörése óta nem vettek annyi külföldi használt autót a magyarok, mint most

autókereskedés,
Budapest,2016.
Vágólapra másolva!
Szeptemberben 12 648 import személyautót regisztráltak az országban, ami a tavaly szeptemberi szinthez képest 6, az előző hónaphoz képest pedig 16 százalékos növekedést jelent.
Vágólapra másolva!

2020 februárja, vagyis a koronavírus-járvány kitörése óta nem volt akkora forgalom a használtautó-importban, mint szeptemberben. A használtautó-behozatal felfutásában a korábbi utazási korlátozások feloldása mellett jelentős szerepe van az újautó-kínálat visszaesésének is: egyre súlyosabb chiphiánnyal szembesül a piac, ami a gyártásban hosszabb-rövidebb leállásokat, a megrendelések teljesítésében pedig jelentős határidő-növekedéseket jelent.

A hazai újautó-eladások ennek hatására az elmúlt hónapban már 17 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbi mennyiségtől, a vásárlók egy része pedig új autó helyett inkább gyorsan elérhető használt autót keres magának - írta a Jóautók.hu közleménye.

Az első negyedévben az importált használt autók mennyisége még 18 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi értékektől, április óta a piac szereplői fokozatosan hozzák be a lemaradást. Az előrejelzések szerint az év hátralévő részében is magas szinten marad az import, vagyis idén jó eséllyel a tavalyi 130 400-nál több használt autó áramlik majd be az országba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!