Megvette a sokáig keresett használt autóját Budapesten, a hazafelé vezető úton jött a horror

chrysler
Vágólapra másolva!
Kigyulladt autóhoz riasztották a tűzoltókat az M86-osra, a Chryslert néhány órával korábban vásárolták egy budapesti kereskedésben.
Vágólapra másolva!

Egy Szombathely irányába tartó Chrysler Pósfa közelében füstölni kezdett az M86-os autóúton. Az autó vezetője elakadásjelzővel kihúzódott a szalagkorlát mellé, ennek köszönhető, hogy nem olvadt meg az aszfalt, miután másodpercekkel később lángok csaptak elő a motortérből - írta a 112press.

A sofőr elmondása alapján először égett műanyag szagát észlelték, majd másodpercekkel később már füstöt is láttak. Azonnal félreállt az út szélére. Az autóban volt porral oltó, de azzal már nem tudták megfékezni a lángokat, csak egy kicsit késleltetni a terjedést. A sárvári tűzoltók kiérkezésére a motortér teljes terjedelmében lángolt.

A használt, benzines Chryslert Budapesten vásárolták néhány órával korábban, autókereskedőtől.

A vevő hosszabb ideig keresgélte a számára megfelelő autót, de még 200 kilométert sem tehetett meg vele, mielőtt kiégett a motortér.

Jelen esetben

a károsult sofőr visszakérheti a pénzt az autókereskedéstől, mivel rendeltetésszerű használat során, rendkívül rövid időn belül jelentkezett a kocsit használhatatlanná tevő hiba.

Az eladó akkor mentesülhet a fizetéstől, ha az autó rejtett hibájával a vásárláskor a vevő pontosan tisztában volt. Ilyenkor azonban a szerződésben is rögzíteni kell ezeket a hibákat, a későbbi viták elkerülése érdekében. Azokra a meghibásodásokra, amelyek nem voltak ismertek a vásárláskor, nem érvényes az eladó mentesülése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!