Négy ember halt meg a pokoli tömegbalesetben, 110 év börtönre ítélték a hibás kamionsofőrt - videó

tűz
Vágólapra másolva!
A coloradói törvények értelmében 110 éves börtönbüntetést kapott egy kamionsofőr, akinek meghibásodott, fékezhetetlen járműve négy ember halálát okozta.
Vágólapra másolva!

Megszületett az ítélet annak a 2019. április 25-én történt balesetnek az ügyében, amelyben egy elszabadult kamion 28 járművet érintő tömegbalesetet okozott, a lángokban négy ember lelte halálát. A jármű fékrendszere a Sziklás-hegység lábánál meredeken lejtő autópálya-szakaszon hibásodott meg, de a kamionsofőr rossz döntések sorozatával tetézte a bajt.

Az útszakaszon több, kamionok számára kialakított menekülőutat is kialakítottak: ezekre a meredeken emelkedő, sóderrel borított kihajtókra éppen a fékhibás kamionoknak kellene kihajtaniuk. A sofőr egyik lehetőséget sem használta, így végül 137 km/h-s sebességgel becsapódott a feltorlódott kocsisorba.

A sofőr egyéni felelőssége miatt a bírónak nem volt mérlegelési jogköre, ezért az állami törvények alapján minimumként meghatározott 110 éves börtönbüntetést szabott ki az áldozatok hozzátartozóitól sírva bocsánatot kérő sofőrre. A bíró kijelentette, hogy ha lett volna mérlegelési jogköre, más ítéletet hozott volna. A sofőr ügyvédei még reménykednek abban, hogy találnak olyan jogi kiskaput, amellyel 20 évre csökkenthető a büntetési idő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!