Megkapta az építési engedélyt az új Közlekedési Múzeum

közlekedési múzeum
Vágólapra másolva!
Az új Közlekedési Múzeum Budapesten, Kőbányán épülhet meg. Megérkezett az építési engedély.
Vágólapra másolva!

Megkapta az építési engedélyt az új Közlekedési Múzeum, így elkezdődhet a tervezés utolsó fázisa, a kiviteli tervek készítése.

- mondta Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója.

Folytatódik az ország egyik legjelentősebb ipari örökségi területének rehabilitációja, az egykori Északi Járműjavító Opera Eiffel Műhelyházaként működő csarnoka után a Dízelcsarnok méltó megújítása. Itt, a Dízelcsarnokban jön létre az új Közlekedési Múzeum legnagyobb egybefüggő kiállítótere, ahol 120 egyedi vasúti, tömegközlekedési, közúti jármű és több ezer más műtárgy kap majd méltó otthont.

Forrás: Közlekedési Múzeum

Az új Közlekedési Múzeumban a korábbinál kétszer nagyobb állandó kiállítás jön létre, melynek kurátori, gyűjteményfejlesztési és restaurálási munkái szintén folyamatosan zajlanak. A Dízelcsarnok egy, a látványterven is látható kortárs, üveghomlokzatú épületrésszel bővül, amelyben a kiállítótér folytatódik majd, és ahol a múzeum bejárata lesz a Kőbányai út - Könyves Kálmán körút csomópont, illetve az újonnan létesítendő Közlekedési Múzeum vasútállomás felől.

Az új Közlekedési Múzeumot a nemzetközi tervpályázat győzteseként a New York-i székhelyű Diller Scofidio + Renfro építésziroda, és magyar partnere, a Noll Tamás Ybl-díjas építész által vezetett M-Teampannon építésziroda tervezi, számos magyar mérnök-, építész- és tájépítész-irodát bevonva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!