Különleges új luxusautó gyártása kezdődött el Magyarországon

a8 l horch
Vágólapra másolva!
Az Audi Hungaria győri szerszámgyárában különleges A8-ashoz gyártanak elemeket.
Vágólapra másolva!

Az Audi Hungaria 2005-ben nyitotta meg szerszámgyárát, ahol sok más mellett a konszern sportmodelljei számára készülnek karosszériaelemek. A sorozatgyártás most az Audi A8 L Horch luxuslimuzin karosszériaelemeivel bővült.

Jelenleg több százan készítenek karosszériaelemeket Győrben, például ajtókat, oldalfalelemeket, motorháztetőket és csomagtérajtókat az Audi RS modellek, a tisztán elektromos Audi e-tron GT modellhez, valamint a Lamborghini Aventador, Huracan és Urus típusok számára.

Forrás: Audi

Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozik az Audi A8 L Horch, amelyhez a lemezalkatrészekből összeépített hátsó ajtó (amely 130 mm-rel hosszabb, mint az A8 Long hátsó ajtaja), illetve a tetőmerevítő keret készül Győrben. Ezenkívül a vállalat présüzemében gyártják a modell oldalfalát is.

Az elkészült karosszériaelemeket Győrből a neckarsulmi gyárba szállítják, ahol az Audi A8 L Horch összeszerelése történik. Ezt követően szállítják a kész modelleket a kínai kereskedésekbe. Az Audi Hungaria történetében most először készül olyan karosszériaelem Győrben, amelyet kizárólag a kínai piacon értékesített modellbe építenek be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!