Nem vette észre az M3-as közepén lerobbant kisteherautót, fékezés nélkül találta telibe - videó

m3
Vágólapra másolva!
Ijesztő balesetet rögzített az M3-ason a Magyar Közút egyik kamerája.
Vágólapra másolva!

Múlt szombat délután, az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvénynél egy kisteherautó a középső sávban lelassult, láthatóan műszaki problémával küzdött.

A jármű több száz métert haladt a középső sávban, de nem húzódott le, így viszont a lehető legrosszabb helyen állt meg.

Sokan ki tudták kerülni egyik vagy másik oldalról, egy autós viszont későn vette észre, és telibe találta a szinte álló járművet. A becsapódás erejétől a kisteherautó végül a külső sávban állt meg. A balesetben ketten súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérültek. Előbbiekhez mentőhelikopter is érkezett.

A Magyar Közút az eset kapcsán azt kéri,

ha valaki bármilyen műszaki hibával küzdene egy gyorsforgalmi úton, próbáljon meg minél hamarabb lehúzódni, és minden lehetséges módon jelezni a problémát a többi autósnak.

Az is fontos, hogy a közlekedők mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek, figyeljék az utat, a forgalmat. A felvételeken is jól látszik, mennyire fontos, hogy ha egy autópályán lelassul vagy megáll a forgalom, akkor a járművek alakítsanak ki azonnal biztonsági sávot, ahol a mentők, rendőrök, tűzoltók is gyorsan eljuthatnak a bajbajutottakhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!