Óvodásokat szállító busz előtt büntetőfékezett Szentendrén, a karambol elkerülhetetlen volt - fotók

busz
Vágólapra másolva!
Óvodásokat szállító autóbusz előtt büntetőfékezett egy autós Szentendrén. A biztonsági övet minden gyerek használta, így senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Budapest felé, a 11-es útra akart kanyarodni egy autós Szentendrén. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd a külső sávba visszatérve beletaposott a fékbe. A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de nem tudott időben megállni.

Forrás: Police.hu

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti gyerekeknek és kísérőiknek nem esett bajuk, mindannyian használták a biztonsági övet. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett a gyermekszállításra.

Az autó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen pedig panaszt tett. Egy szemtanú szerint az autó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

Forrás: Police.hu

Az autót vezető férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, egyben elvették vezetői engedélyét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!