22 kilométer után robbant le a frissen vett Opel Gyömrőn, elképesztő, mivel próbálkozott az eladó

autószerviz, szerviz
Szikszó, 2017. március 31. A 2017. március 31-én újonnan átadott szikszói Angel Station - Angel Petrol nevű benzinkút szervize. A benzinkút éttermet, valamint személyautó-, kamion- és buszszervizközpontot is üzemeltet. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A vevő mindössze 22 kilométert tett meg a használtan vett Opellel, amikor az autó lerobbant. Az eladó furcsa trükkel próbálkozott.
Vágólapra másolva!

Kereskedésből vásárolt használt Opel Corsát a Vezess.hu olvasója, de az autó mindössze 22 kilométer megtétele után, Gyömrő határában lerobbant. A vevő biztonságos helyre szállíttatta az autót, ahol a szerelője megállapította: a vezérműlánc elszakadt, a hengereken látható és tapintható kopásnyomok találhatók, az olaj masszává állt össze.

Az eladó elismerte ugyan, hogy ezek a hibák nem keletkezhettek 22 kilométer alatt, de azt állította, hogy a vevő szerelője cserélte ki a hibátlan motort hibásra.

A D.A.S. Jogszerviz azt javasolta a pórul járt vásárlónak, hogy egyelőre senki ne nyúljon az autó motorjához, ehelyett írásban is tájékoztassa az eladót arról, hogy hová szállították el az Opelt.

Kereskedőtől vásárolt autó esetén törvényi vélelem szól amellett, hogy eleve rejtett hibával adták el. Magánszemélytől való vásárlás esetén a vevőnek kellene ugyanezt bizonyítania.

- tanácsolta a D.A.S.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!