Máris megrongálták a rendőrség egyik gyorshajtás elleni új csodafegyverét

traffibox
Vágólapra másolva!
A Traffibox lényege, hogy nem lehet tudni, van-e benne automata traffipax készülék. Ennél a miskolcinál már mindegy, mert festékkel fújták le az ablakát.
Vágólapra másolva!
Könnyű megrongálni a Traffiboxokat, mert nincsenek magasra szerelve Forrás: Police.hu

Lassan fél éve működik Miskolcon, a Kiss Ernő utcában az ún. Traffibox, amely hatásosan szűrte ki a gyorshajtókat. A közelmúltban itt két halálos közúti közlekedési baleset is történt, azonban amióta az eszköz figyeli az utat, nem történt hasonló tragédia. Nemrég viszont egy ismertlen elkövető megrongálta, vagyis festékkel lefújta a készüléket, amely így

használhatatlanná vált.

A Miskolci Rendőrkapitányság rongálás elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított az ügyben.

Az Origo tavaly novemberben számolt be arról, hogy Trafibox néven új típusú, fix traffipaxok telepítését kezdte el a rendőrség. Eddig országszerte 23 helyszínen telepítették a készülékeket, de további 70 darab telepítését tervezik. A Trafiboxok trükkje, hogy valódi sebességmérő készülék nem mindig van bennük, de azt

csak a rendőrség tudhatja, hogy a dobozokban mikor van, vagy mikor nincs traffipax.


Természetesen a Trafiboxok előtt is kihelyezik a jól ismert Traffic Control KRESZ-táblákat, mint ahogy a szintén fix telepítésű VÉDA-rendszer állomásai előtt is.

A Trafiboxok annyiban szintén hasonlítanak a VÉDA-rendszerhez, hogy nem csak a sebességtúllépéseket, hanem más típusú szabálytalanságokat (záróvonal tiltott átlépése, lejárt műszaki vizsga stb.) is rögzítenek a beléjük tett automata kamerák. Csak a készülékek Traffiboxokba helyezéséhez és üzembe állításához kell rendőr, utána már a gép magától méri a sebességet, készíti a fotókat és rögzíti a gyorshajtásokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!