Elkapták a rendőrök, mert két talált rendszám volt a kocsiján; erre képes volt megtenni ezt

Vágólapra másolva!
Két napon belül kétszer kaptak el a rendőrök egy autóst, akinek valóságos rendszámraktára volt otthon.
Vágólapra másolva!

Sükösd egyik utcájában kocsikázott egy 34 éves férfi május 24-én délután, amikor megállították a rendőrök. Az ellenőrzés apropója a kocsi elejére és hátuljára szerelt – egymástól teljesen eltérő – rendszám volt. Az intézkedésnél kiderült, hogy ezeket két másik járműre adták ki, egyik sem az volt, amelyikre felhelyezték.

A jogsértések sora azonban nem ért itt véget, arra is fény derült, hogy a férfi el van tiltva a vezetéstől. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel való visszaélés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt nyomozás indult. A hatósági jelzéseket lefoglalták a rendőrök, a vezetőt pedig kihallgatták.

Fotó: Police.hu

De vannak, akik nem tanulnak a hibájukból: két nappal később a férfi Érsekcsanádon kocsikázott. Az autót nem volt nehéz kiszúrni, ugyanis azon ismét két különböző rendszám volt, amelyek szintén másik autókhoz tartoztak. A férfit őrizetbe vették és ismét kihallgatták.

A sofőr elmondta, hogy a kocsit eredetileg alkatrésznek vásárolta, ki van vonva a forgalomból, de időközben úgy döntött, közlekedni akar vele, ezért az otthon talált rendszámtáblákat szerelte a kocsira mindkétszer. A bajai nyomozók a napokban befejezték az ügy vizsgálatát, iratokat továbbították az illetékes ügyészségnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről