Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Mitológiából merítettek ihletet a Range Rover tervezői

Fotó: Range Rover
Vágólapra másolva!
A gyár keresi meg a kiemelt ügyfeleket, kérnek-e a Range Rover Sport SV Celestial Collection-ből, amelyek egyedi megjelenése a mitológiában gyökerezik.
Vágólapra másolva!
Fotó: Range Rover

Mennyei, azaz mitológiai témát kapnak a Bespoke műhely által most elkészített Range Rover Sport SV Celestial Collection limitált széria példányai, hiszen régen az emberek a csillagokat földöntúli jelenségekkel hozták összefüggésbe. Összesen 5-féle megjelenést készítettek a gyári szakemberek, akik még karbon-kerámia fékrendszert, karbon motorháztetőt és 23 colos felniket is adnak az autóknak. Annyira limitált szériáról van szó, hogy azok nem kerülnek közvetlen kereskedelmi forgalomba, hanem a gyár keresi meg a kiemelt ügyfeleket, kérnek-e az autókból.

Fotó: Range Rover

Gaea
A görög mitológiában az élet szülőhelye a Föld, amit természetes színekkel-anyagokkal igyekeztek megidézni. A karosszériát Green Terre Matte színre fényezik, a tető és a külső tükrök Narvik fekete színt kapnak, a kipufogó-végződés selymesfényű kovácsolt karbonból készül, bronzszínűek a féknyergek. Kétféle belső közül lehet választani, a Caraway Windsor bőrhöz nyírfa-betéteket párosítanak, a bőrmentes belsőnél Ebony és Cinder Grey kárpitot sötét nyírfa betétekkel kombinálják.

Fotó: Range Rover

Theia
A Uránusz és Gaea lánya Theia, a látás és fény istennője. Az út jelképező szimbólum utastér-szerte mindenhol megjelenik. A karosszériát Ilmenite Grey Satin színre fényezik, a lakkba kevés fémrészecskét kevernek, hogy sejtelmes legyen a csillogás, pezsgőszínűek a felnik, feketék a féknyergek. A Windsor bőr belső lehet Ebony és Ecru vagy Ebony és Pimento színű, a középkonzol kovácsolt karbon díszbetétet kap.

Fotó: Range Rover

Io
A naprendszer vulkanikusan legaktívabb égitestje megidézéseként a gyár szakemberei egyedi, színváltós Cyllene Gloss nevű narancs színt kevertek ki. Látható karbon finist kapnak a kipufogó végek és a légterelők, a karbon felnik mögött ezüst féknyergeket látni. A Windsor bőr kárpit Ebony és Lunar színű 3D-s mintával, az üléstámla hátulja látható karbon. Alternatívaként Ebony és Rosewood színű kárpit is választható.

Fotó: Range Rover

Vega
A Lant csillagkép része, a nyári égbolton ez a legfényesebb csillag az északi féltekéről nézve. Az egyedi Verrier Blue szín neve Urbain Le Verrier francia asztronómusra utal, aki még a felfedezése előtt kiszámolta a Neptunusz pályáját. Itt is látható karbon részleteket és karbon felniket adnak, a féknyergek Nano Yellow színűek. Az Ebony és Perlino színű bőrkárpithoz kőrisfa díszbetétet adnak, a bőrmentes alternatíva Raven Blue és Ebony színű, sötét nyír díszbetéttel.

Fotó: Range Rover

Sol
Az életet és a legfőbb istent szimbolizáló Nap se hiányozhat a sorból. Az Aurora Yellow színnel a sarki fényre utalnak, a tető és a külső tükrök Narvik feketék. A karosszériadíszek kovácsolt karbon finist kapnak, kovácsolt felniket használnak Blue Nebula féknyergekkel. A Windsor bőr Navy színű, a bőrmentes alternatíva Ebony színű, ehhez kovácsolt karbon üléstámla-burkolatot adnak.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről