Brit tudósok tökéletesítették a Ferrari F355-öst

Fotó: Evoluto
Vágólapra másolva!
Az Evoluto Automobili műszakilag és optikailag is teljesen átalakítja a Ferrari F355-öst. Ez szerintük az analóg autózás csúcsa!
Vágólapra másolva!
Fotó: Evoluto

A brit DRVN Automotive csoport legújabb márkája az olaszos nevű Evoluto Automobili, amely analóg autók modernizálására specializálja magát. Az új márka főmérnöke Amjad Ali, aki korábban 7 éven töltött be hasonló pozíciót a GuntherWerks nevű Porsche-átépítőnél. A Ferrari F355 még több lehetőséget kínál a modernizálásra, például a vázszerkezet csavarodási merevségét karbon merevítések beépítésével és a karbon karosszériaelemek alkalmazásával 35%-kal növelték meg, miközben a saját tömeget is sikerült 1250 kg-ra csökkenteni. A gyárinál egyszerűbb és megbízhatóbb az elektromos rendszer, ami lehetővé teszi modern diagnosztikai műszerek használatát.

Fotó: Evoluto

A Callum Designs műhelyt bízták meg a külső-belső megjelenés átalakításával, nagyobbak lettek az első légbeömlők, a bukólámpák már LED-es technológiát használnak, kiszélesítették a kerékjáratokat a szélesebb felfüggesztés és a 19 colos kovácsolt alufelnik (elöl 235/35, hátul 305/30 méretű Michelin Pilot Sport 4S abroncsok) miatt, a kilincs a karosszéria oldalába simul. Az utastérben javítanak a minőségérzeten és modern szórakoztatóelektronika is van, természetesen az ügyfél dönthet anyag- és színválasztás tekintetében.

Fotó: Evoluto

A 3,5 literes V8-as szívómotor több mint 200 új alkatrészt kap (átdolgozott hengerfejek nagyobb szelepekkel, hidrotőkét nélkülöző szelepvezérlés, új vezérlőelektronika, gyújtásrendszer stb.), a teljesítménye 420 lóerőre emelkedik, a leszabályozási fordulat 8500/percre emelkedik, miközben javul a fogyasztás és a megbízhatóság. A 6 fokozatú kézi kapcsolású váltónál a rudazat átalakításával javítottak a kapcsoláson. A lassulásról Brembo fékrendszer gondoskodik elöl 6, hátul 4 dugattyús nyergekkel. Az Evoluto Automobili 55 darab Ferrari F355-öst modernizál, vételárat nem tudnak mondani, mert az minden esetben az ügyfél egyedi kívánságaitól illetve attól függ, milyen állapotban van az átépítésre szánt példány.
 

Fotó: Evoluto

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről