Pályanapokra készült a Mercedes-AMG GT 63 Pro 4Matic+

Fotó: Mercedes-Benz AG
Vágólapra másolva!
Optimalizált aerodinamikai csomaggal és javított hűtéssel jön a GT 63 Pro, amely versenypályán érzi magát otthon.
Vágólapra másolva!
Fotó: Mercedes-Benz AG

Azoknak az ügyfeleknek készítette el az AMG műhely a GT sportkocsi legújabb változatát, akik rendszeresen használják pályanapokon autójukat. Ennek érdekében nem csak a motorteljesítményt növelték meg – a GT 63 Pro orrában a 4,0 literes V8-as 612 LE és 850 Nm teljesítményű, ami 27 lóerős és 50 Nm-es növekményt jelent. Ez különösen nagy tempónál érezhető, a 0-200 km/óra gyorsulás már 10,9 másodperc alatt megvan (ez 0,5 másodperces javulás), a csúcssebesség 317 km/óra.

Fotó: Mercedes-Benz AG  / Mercedes-Benz AG/Der neue Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+: Noch agiler für die Rennstrecke The new Mercedes-AMG GT 63 PRO 4MATIC+: even more agile for the racetrack

A nagyobb igénybevételre azzal készültek a mérnökök, hogy alacsony- és magas hőmérsékletű hűtőköröket is kialakítottak, utóbbiak számára megnövelték a légbeömlők méretét, az új hűtők hatékonyságát javítja az áttervezett aerodinamikai csomag – ami az első tengelyen 30 kg-mal csökkenti az emelőerőt és 15 kg-mal növeli a leszorító-erőt a hátsó tengelyen. Látható karbonból készülnek a légterelők, elöl vezérelt légcsatornák is vannak, a hátsó szárny rögzített. A 21 colos kovácsolt alufelniket matt szürkére fényezik, mögöttük karbon-kerámia fékek dolgoznak elöl 6, hátul 1 dugattyús nyergekkel. Alapáron Michelin Pilot Sport 5 abroncsokat adnak, de a Mercedes-AMG GT 63 Pro 4Matic+ vásárlója felár nélküli extraként kérhet Michelin Pilot Sport Cup 2R Cup gumikat.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről