Repülőgép-maradékok is vannak a Peugeot Motorcycles legújabb elektromos motorkerékpárjában

Fotó: DAB
Vágólapra másolva!
A DAB 1 Alpha nevű elektromos motorkerékpár 400 darabos limitált szériával nyit, aztán következik majd a nagysorozatú gyártás.
Vágólapra másolva!
Fotó: DAB

Nemrég vásárolta fel a Peugeot Motorcycles nevű francia gyártó a DAB nevű startupot, amely most dobta piacra az 1 Alpha nevű gépét. A rendhagyó megjelenésű, akkumulátoros-elektromos motorkerékpár futurisztikus megjelenést kap, a gyártó oldalán 14 900 eurós áron lehet megvásárolni a 400 darabos nyitószéria egy-egy példányát.

Fotó: DAB

Odafigyeltek a fenntarthatóságra, ezért az akkumulátor javítható és könnyen újrahasznosítható – a 72 voltos telep kapacitása 7,1 kWh, ami 150 km-es hatótávolságot tesz lehetővé. Konnektorról 3,5 óra a töltési idő, felár ellenében Type2-adapter is vásárolható. A járművön több helyen is megjelenik a karbon, ami nem új anyag, hanem az Airbus repülőgépgyártótól származó hulladék újrahasznosításával készül. A hajtómotorról annyit mondanak, hogy a tartós teljesítmény 15 LE, a csúcsteljesítmény 34,6 LE, egy váltón keresztül hajtja a hátsó kereket, ahol a mért nyomaték 395 Nm – a Gates karbonszíját használják az erőátvitelben. A gyorsulási értéket nem közölték, de azt igen, hogy a kormányon van egy kék „Nitrous” gomb, aminek megnyomásával pár másodpercig extra teljesítményt kap a sofőr.

Fotó: DAB

A DAB 1 Alpha Brembo fékeket használ, a felfüggesztést a Paioli készítette, a küllős felniket a Faba-tól veszik. Fehér vagy szürke színben választható a motorkerékpár, a műszeregység mindössze 2,8 colos LCD-kijelző, ami a legszükségesebb információkat mutatja. A saját tömeg 125 kg, a csúcssebesség elektronikusan korlátozott 130 km/óra. Alapesetben 880 mm az ülésmagasság, opciósan kérhető 840 mm-en lévő ülés is.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!