Újra kell gondolni a kínai elektromos járművekre kivetett vámokat

Vágólapra másolva!
Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök szerdán Pekingben azt sürgette, hogy az Európai Unió gondolja át döntését, miszerint akár 36 százalékos kiegészítő vámot vet ki a kínai elektromos járművekre.
Vágólapra másolva!

„Őszintén és nyíltan meg kell mondanom, hogy mindannyiunknak, nemcsak a tagállamoknak, hanem az Európai Bizottságnak is át kell gondolnia az ezzel kapcsolatos álláspontját” – nyilatkozta Sánchez a vámokkal kapcsolatban.

„Ahogy korábban is mondtam, nincs szükségünk újabb háborúra, ebben az esetben kereskedelmi háborúra, és úgy gondolom, hogy hidakat kell építenünk az Európai Unió és Kína, valamint Spanyolország között” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a spanyol fél konstruktív lesz, és megpróbálnak kompromisszumot találni a két gazdasági nagyhatalom között.

A kínai elnök kedden arra kérte Sánchezt, hogy Spanyolország vállaljon konstruktív szerepet a feszült kereskedelmi kapcsolatok javításában, miután az Európai Bizottság júliusban jelentette be a Kínából származó elektromos járművekre (EV) kivetett vámokról szóló döntését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!