Meggyalázták az egy évvel ezelőtti terrortámadásban meghalt izraeli áldozatok emlékművét

Vágólapra másolva!
Megdöbbentő felvételt került napvilágra az X felületén: az angliai Brightonban egy férfi teljesen lerombolta a Hamász terrorszervezet által tavaly október 7-én Izraelben meggyilkolt ártatlan emberek emlékművét. 1195 halálos áldozata volt a véres támadásnak.
Vágólapra másolva!

Felvételt is készítettek arról az érzéketlen férfiról, aki szétszórta az áldozatok emlékére kihelyezett virágokat, eldobálta az emléktáblákat, és az odahelyezett apró tárgyakat. Jól hallható, hogy a példátlan esetet rögzítő nő a szavakat keresve kérdezgeti önmagától, mi a franc történik itt?

A felvétel gyorsan megjelent a közösségi médiában, és a hozzászólók nem kímélték az emlékmű vandál pusztítót.

„Még a halott zsidókat sem lehet békén hagyni.”

„A vandalizmus a legrosszabb formája az ártatlan áldozatok emlékének semmibe vétele.”

„Egyszerűen nem tudom elképzelni, milyen gonosznak kell lenned ahhoz, hogy ilyesmit csinálj.”Ilyen és ehhez hasonló kommentek jelentek meg a bejegyzés alatt.

Mások „gonosznak és gátlástalannak” titulálták az elkövetőt, néhányan a letartóztatását sürgették, és megdicsérték a közbelépő járókelőt.

A szétrombolt emlékhelyről fotót tettek közzé az Instagramon, és azt a feliratot, hogy 10 hónap alatt hússzor támadták meg, de eddig még soha nem tapasztaltak ilyen vandál pusztítást. Gyűlölet-bűncselekményként jelentették a sussexi rendőrségen. Az emlékművet tavaly novemberben hozták létre, és sokan látogatták meg, hogy néhány szál virággal együttérzésüket fejezzék ki.

Adam Ma'anit egyike azoknak, akinek rokonait október 7-én meggyilkolták, unokatestvére, Tsachi Idan pedig még mindig túsz Gázában.

„A zsidók mind a szélsőjobb, mind a palesztinbarát mozgalom célpontjai. Dehumanizálják a túszokat, démonizálják a közösségünket, és gyűlöletükben minden szimbólumunkat emlékművünket célba vesznek. Meg akarnak félemlíteni minket, ez azonban nem fog menni. Eddig hússzor rombolták le az emlékművet, és mindahányszor újra felépítettük. Soha nem hagyjuk, hogy a gyűlölködők győzzenek” – nyilatkozta Adam Ma'ani a Jewish Chroinicle-nak.

Június végén a főrabbi felesége által egy fa köré tekert sárga emlékszalagot rongáltak meg, „Bojkottáld az izraeli apartheidet!, Szabad Palesztinát!” írták rá.

Ma egy éve, hogy a Hamász harcosai október 7-én betörtek Izraelbe, a támadásokban 1195-en, köztük 815 civil vesztette életét, 251 embert elhurcoltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!