Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ezek most a legnépszerűbb használt hibrid autók Magyarországon

Vágólapra másolva!
A Toyota hat különböző modellel dominálja a hazánkban legnépszerűbb hibrid autók tízes toplistáját.
Vágólapra másolva!

Ha az érdeklődők számát nézzük a Használtautó.hu elmúlt egyéves adatai alapján, a Toyota modelljein kívül még a Mitsubishi, a Lexus és a Volkswagen fért fel a toplistára. A jelenlegi átlagárak alapján a skála 4-23,5 millió forintig terjed, a fiatalabb és idősebb használt hibridek között pedig akár 54,5 százalékos árbeli eltérés is látható.

A hibrid Toyoták rendkívül jól tartják az árukat, megbízhatóságuk miatt sokáig használják őket a tulajdonosaik. A hibrid technológia legrégebbi fejlesztőjeként nem meglepő a széles kínálatot nyújtó márka dominanciája, de ez nem azt jelenti, hogy más márkájú hibridek ne lennének jók. Viszont mivel ezek a gyártók később dobták piacra saját modelljeiket, azok fiatalabbak és így drágábbak is, vagyis a rendkívül árérzékeny hazai piacon sokkal nehezebben találnak vevőkre.

 

A hibrid autók egyre népszerűbb alternatívát jelentenek azok számára is, akik még nem állnak készen arra, hogy teljesen elektromos autóra váltsanak. A vásárláshoz most a kedvező kamat- és finanszírozási környezet is ösztönző lehet az alacsonyabb benzinfogyasztás mellett. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről