A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Itt egy újabb adag kérdés és válasz azokból a levelekből, amelyeket ti küldtetek be dr. Bede Zsuzsa szexuálpszichológusnak. Zsuzsa továbbra is várja leveleiteket, ha tanácsadásra van szükségetek, bátran írjatok.
Vágólapra másolva!

Kérdés anonimtől:

15 éves fiú vagyok. Ha a hét minden napján napi háromszor végzek önkielégítést, ez mennyiben befolyásolja, hogy nagykoromban lesz-e gyerekem? Milyen következményei, tünetei lehetnek, ha naponta háromszor végzem?

Bede Zsuzsanna válasza:

Egyáltalán nem veszélyezteti azt, hogy nem lehet majd gyereked, az ondó folyamatosan termelődik, nem tud "kifogyni"! A maszturbáció gyakoriságához csak annyit tennék hozzá, hogy ez tényleg elég intenziv, de a lényeg, hogy arra figyelj, hogy legyen időd egyéb tevékenyésgekre is. (tanulás, barátok, hobbik), s majd pár év múlva a lányokkal is kezdj el ismerkedni. Ha már olyan idős leszel, hogy a szeretkezésre is érett, akkor lehet gond, ha a lányok helyett is a maszturbációt választod!

Kérdés Egy aggódó férfitől:

36 éves házas férfi vagyok. A szex az életemben nagyon fontos tényező, de a feleségem sajnos kevésbé aktív, így ritkán, kb. heti két alkalommal vagyunk együtt. Emiatt rendszeresen maszturbálok és állandóan fantáziálok, szexfilmeket és újságokat nézek titokban. Amikor együtt vagyunk, mindig a csiklóizgatást helyezi előtérbe, kézzel dörzsöli és úgy megy el. Amikor behatolok, úgy viselkedik, mintha nem is történne semmi. Lehet az, hogy valaki hüvelyen keresztül abszolút nem élvez? Vagy esetleg annyira kicsi, hogy nem eléggé izgatom vele? Kérem, legyen szíves segíteni, mi lehet az oka. Mielőbbi válaszát köszönettel várom.

Bede Zsuzsanna válasza:

Bizony a nők nagy része, (több, mint aki aktus közben tud a csúcsra jutni) csak a csikló direkt izgatásával éri el az orgazmust. Abban, hogy a felesége is így élvez, semmi extra nincs. Az már elgondolkodtatóbb, hogy Önt ki is hagyja az örömadásból, mert ha jól értettem, akkor csak a saját izgatása hatásos. Emögött az lehet, hogy valószínűleg fixálódott nála a maszturbálás során egy technika, amihez ragaszkodik, és önmagában jobban bízik, mint a férjében. Nem is lenne ezzel gond, ha nem járna azzal, hogy a páros szex neki nem jelent túl sokat.

Kérdés anonimtől:

19 éves lány vagyok, és a következő lenne a problémám: a barátomat igen nagy mérettel áldotta meg a sors. Nem ő az első férfi az életemben, viszont az őt megelőző partnereim "kicsik, de játékosak" voltak. Sokszor előfordul, hogy behatoláskor fájdalmaim vannak, főleg olyankor, amikor régebb óta nem voltunk együtt. A fájdalom egy idő után általában elmúlik (gondolom, kitágulok), de mindezt tetézi az a probléma, hogy sokszor nem vagyok elég nedves, holott nagyon kívánom a barátomat. Van-e valamilyen megoldás arra, hogy mindenféle fájdalom nékül élvezhessem együttléteinket??

Bede Zsuzsanna válasza:

Most már biztos, hogy a nedvesedés hiánya mögött a fájdalomtól való félelem húzódik meg! Sajnos a fiúk legtöbbje még mindig a méreteitől van elájulva, és sosem gondol arra, hogy egy lány számára akár félelmetes is lehet, de minimum kellemetlen... El tudom képzelni, hogy az első együttlétnél még nem tudtad maximálisan elengedni, a hüvelyizom a méret láttán reflexből is görcsössé vált, most pedig már a tapasztalt fájdalom nem engedi, hogy élvezd a szexet. Először is: igen nagy hangsúly legyen az előjátékon, az ujjával egyértelműen érezze, hogy nedves a hüvely, azaz tényleg fel vagy izgulva. Csak ezután történjen a behatolás, ekkor te próbálj kifele-lefelé nyomni, igy könnyebb bejutni. Az első alkalmakkor nyugodtan használjatok sikositót, az pont a kezdeti pillanatokat segíti. Ha később már nem fáj, akkor tényleg elhiheted, hogy képes tágulni a hüvelyed.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!