A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Rosbergnek megint nem jött be a bahreini trükk

Események

Forma-1, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo, Spanyol Nagydíj
Vágólapra másolva!
A Spanyol Nagydíjon ugyanazzal próbálkozott, mint a sivatagi pályán, de Hamilton ismét kitartott a verseny hajrájában, hogy alig 6 tizedes előnnyel sorozatban negyedik győzelmét arassa, átvéve a vezetést a világbajnokságban. Ricciardo megszerezte elso hivatalos dobogós helyezését, a legnagyobb menetelést azonban Vettel mutatta be, aki a 15. helyről rajtolva hozta be a Red Bullt a 4. helyre.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül54 bejegyzés
15:38
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

Lewis Hamilton zsinórban aratott negyedik győzelmével átvette a világbajnoki vezetést, miután a Spanyol Nagydíjon szoros csatában maga mögé utasította mercedeses csapattársát. Nico Rosberg mindössze 6 tizedmásodperccel később szelte át a célvonalat, a pályafutása első hivatalos dobogós helyezését megszerző Daniel Ricciardo viszont már 48 másodperccel mögöttük ért célba. Hiába bíztak ebben a többiek, a Mercedes előnye Barcelonában sem csökkent, olyannyira, hogy még a 7. helyezettet, Kimi Räikkönent is lekörözték. A csapat a konstruktőri összetettben 113 ponttal vezet közvetlen üldözője, a Red Bull előtt.

Az unalmasnak induló futam a végén kelt életre, amikor érvényre jutottak a stratégiai különbségek. Rosberg, akárcsak Bahreinben, az utolsó etapban a gyorsabb közepes gumikon próbálta befogni Hamiltont, míg a távot három kiállással teljesítő Sebastian Vettel és Fernando Alonso nemcsak egymással, hanem Kimi Räikkönennel és Valtteri Bottasszal is harcolt, akik csak kétszer cseréltek kereket.

Ez az igazi kupa: úgy tűnik, Hamilton még ivott is belőle a dobogón - a galériához kattintson! Forrás: AFP/Lluis Gene

Mivel a rajtnál nem sikerült Hamilton elé kerülnie, Rosberg ismét azzal a trükkel próbálkozott, hogy a középső etapban használta el a gyengébben tapadó kemény Pirelliket. A lemaradását sikerült 4 másodperc alatt tartania, és a második kerékcsere után gyorsabb is lett csapattársánál, 1,3 másodpercre faragva le a különbséget. De kifutott az időből, mert Hamilton egy kritikus szakaszban néhány körre stabilizálni tudta ezt az előnyt, s mire Rosberg DRS-távolságba ért hozzá, a versenynek lényegében vége volt. Ráadásul az utolsó körben egy lekörözés jóvoltából Hamilton is felcsaphatta a hátsó szárnyát a célegyenesben, amit jól kihasznált a védekezésre.

„Szerintem még egy kör elég lett volna, hogy megtámadhassam!" – mondta a német, aki sorozatban negyedszer lett második a csapattársa mögött, s most 3 pontos hátránya van az összetettben. „Sajnos a futam addigra befejeződött. Ez bánt egy kicsit, de végső soron így is második lettem a versenyen, második vagyok világbajnokságban, és még sok van hátra. Monacóban megpróbálok még egy hellyel előrébb végezni, megismételve a tavalyi győzelmemet." Hamilton, aki a rádión többször vitatkozott a csapatával, hozzátette: „Nem voltam bosszús, csak nem voltam elég gyors, Nico gyorsabb volt nálam. Küszködtem a balansszal, a mérnökeimre kellett támaszkodnom. Folyamatosan variáltam a beállításokat, de szerencsére magam mögött tudtam tartani Nicót."

Hamilton könnyedén lerajtolta Rosberget - a galériához kattintson! Forrás: AFP/Lluis Gene

A Red Bull Barcelonában egyértelműen kivívta magának a második legjobb csapat státuszát. Ricciardo a rajtnál elvesztette a 3. helyet, ám korán cserélt kereket, s mivel Valtteri Bottas nem követte a stratégiáját, a bokszban visszaelőzte a Williamst. A dobogója utána egy pillanatra sem forgott veszélyben, azt ugyanakkor elismerte, hogy a Mercedesek ellen szemernyi esélye sem volt.

A Red Bull főnöke, Christian Horner szerint ennek ellenére „nagyot léptünk előre, ami csak azért nem látszott igazán, mert a verseny elején sok időt vesztettünk a Williams mögött." Vettel teljesítménye igazolni látszott ezt: a címvédő a rossz rajt után visszaesett a 16. helyre, majd elsőként cserélt kereket, mindjárt a kemény keverékre váltva. Ez ügyes húzásnak bizonyult, mert Vettel féltávnál már nyolcadik volt, s a rövidre hagyott negyedik etapban megelőzte az egyenesben látványosan gyorsabb Räikkönent és Bottast. Előzőleg is bemutatott néhány ügyes manővert a pályán, ami különösen annak fényében volt szép, hogy egy műszaki hiba miatt az egész pénteki edzésnapot elvesztegette, a Q3-ban pedig váltóhiba miatt nem vehetett részt.

„Ez jobb móka volt, mint az előző verseny, amikor folyamatosan el kellett engednem a többieket" – ismerte el. „Az elején beszorultam a forgalomba, ezért nem igazán éreztem, hogy ma meddig juthatunk el, de miután a kemény gumikra váltottam, el tudtam kezdeni levadászni az embereket, és rájöttünk, hogy a tempónk adott. Ma szerintem a 4. hely volt a legtöbb, amit elérhettünk."

Vettelnek a 16. helyről kellett előreküzdenie magát - a galériához kattintson! Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Bottas elismerte, hogy Vettelt esélye sem volt maga mögött tartania, de hiába haladt egy ideig a 3. helyen is, mosolyogva állt a kamerák elé. „Egész nap pontszerző helyen álltunk, és kihoztuk a maximumot a gumistratégiánkból, én meg az autónkból" – mondta. Pályafutásának eddigi legjobb eredményét megismételve 22 pontra növelte az előnyét csapattársával, Felipe Massával szemben, akinek a tegnapi elrontott Q3 után ma borzalmas versenye volt, és csak a 13. helyen intették le.

A Ferrarinak nem jött össze az az előrelépés, amelyben bízott. Az istálló pilótái leginkább egymás ellen versenyeztek: a táv nagy részében Räikkönen haladt előrébb, de az ő kétkiállásos taktikája végül gyengébbnek bizonyult Alonsóénál, aki háromszor járt a bokszban, s így az utolsó szakaszban sokkal gyorsabb volt. A spanyol 5. volt, mígnem az utolsó kerékcseréje után méterekkel az egy körrel korábban kiálló Vettel mögé tért vissza a pályára. A Red Bull azonnal meglógott tőle, s így Alonso csak azzal vigasztalódott, hogy legalább a régebbi gumikkal lassabb Räikkönent sikerült megelőznie 2 körrel a leintés előtt.

„Ez nehéz verseny volt, ami nem ért minket meglepetésként" – mondta. „Végig gyenge tapadással küszködtünk. Már a rajtnál gondjaink voltak, nem javítottunk pozíciókat az első kanyarnál, és a futam 90 százalékában forgalommal bajlódtunk. Sajnos ugyanott tartunk, mint korábban. A Mercedestől elképesztő a lemaradásunk, úgyhogy össze kell kapnunk magunkat, mert ők megmutatják, hogy mit lehet kihozni ezekből az autókból."

Alonsónak nem sikerült megismételnie tavalyi győzelmét a hazai közönsége előtt - a galériához kattintson! Forrás: AFP/Lluis Gene

A Lotus számára mérföldkövet jelentett, hogy Romain Grosjean a gyenge szezonkezdet után megszerezte idei első pontjaikat, a két Ferrari mögé, a két Force India elé hozva be az autóját. „Ez nem tartozott a legkönnyebb versenyeim közé. Ezernyi problémánk volt közben, de jó volt a Ferrarik ellen harcolni" - ismerte el szemlátomást jókedvűen. „Azt hiszem, a srácok megérdemelnek egy sört az este, mert borzasztóan keményen dolgoztak, és örömteli, hogy visszatértünk a pontszerző közé."

A Force India mindkét autója révén gyarapította a pontjait, de Sergio Pérez stratégiája végül hatékonyabbnak bizonyult Nico Hülkenbergénél, így a háziversenyt ő nyerte meg. A McLaren viszont már sorozatban a harmadik hétvégét fejezte be pont nélkül. A 11. helyen célba érő Jenson Button ennek ellenére azt állította, jól szórakozott, s „ha mindent tökéletesen csinálunk, a 10. hely összejöhetett volna, a rossz rajtért azonban nagy árat fizettünk."

A Spanyol Nagydíjat húszan fejezték be, csak Jean-Eric Vergne és Kamui Kobajasi nem jutott el a célig.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

15:40
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

20 perc múlva kezdődik a verseny

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Spanyol Nagydíjról élőben készülő tudósításunkban! A barcelonai futammal megkezdődik a 2014-es idény európai szakasza, amelytől sokan az erősorrend felborulását várták, a Mercedes azonban az itteni edzéseket is fölényesen uralta. A szombati időmérőn Lewis Hamilton szerezte meg a pole-t Nico Rosberg előtt, mögülük Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas rajtolhat. Vettel egy váltóhiba miatt csak a 15. rajtkockából indul. 

15:43
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

Délelőtt esett az eső

Mostanra azonban felszáradt a pálya, a nap is kisütött, a verseny idejére nem várnak további csapadékot. A pálya állapotát azonban megváltoztatta a néhány órával ezelőtti eső. Bottas is megjegyezte a rajtrácson, hogy csúszósabbnak tűnik az aszfalt. 

15:48
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel elégedetlen

A rádión közölte a csapatával, hogy valami nincs rendben az autójával - túlságosan alulkormányozottnak érezte a rajtrácsra vezető körén, és az első kerekei is folyamatosan blokkoltak. A világbajnok nagyon csalódottan nyilatkozott a tegnapi időmérő után, állítása szerint már kezdi unni a Red Bull sorozatos problémáit. 

15:55
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

Ricciardo az első dobogójára hajt

Ausztráliában is felállhatott a pódiumra, de később kizárták, azóta pedig nem sikerült a legjobb három között végeznie. Most komoly esélye van rá - a mellőle induló Bottas nem bízik a dobogós helyezésben, és a Red Bull amúgy is a második leggyorsabb autónak tűnt. 

15:58
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

Vergne a kemény gumin indul

A többiek mind a Pirelli közepes keverékű gumijait választották a rajthoz. A hétvége során egyébként több versenyző is arra panaszkodott, hogy a Pirelli túl kemény gumikat hozott erre a pályára. 

16:00
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

Megy a felvezető kör

Mindenki rendben eljött a rajtrácsról. A Mercedesnél dolgozó Niki Lauda egyébként a verseny előtt elárulta, kicsit aggódik, hiszen Hamilton és Rosberg biztosan keményen küzd majd egymással. 

16:03
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

Rajt: Hamilton az élen maradt

Rosberg is megtartotta a helyét, Ricciardót viszont átugrotta Bottas a Williamsszel. Mögöttük Grosjean, Räikkönen, Alonso maradt a sorrend. Vettel veszített egy helyet, csak a 16. a rajt után. Komolyabb incidens nem történt a rajtnál. 

16:05
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

2. kör: Hamilton elhúz

Két kör után máris 1,6 másodperc az előnye Rosberg előtt, a legutóbbi körében fél másodperccel volt gyorsabb nála. Bottas 8 tizedes lemaradással követi a németet. A másik Williamsszel Massa már Alonsót támadja, a Ferrarik látszólag küszködnek a tapadás hiánya miatt.

16:08
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

3. kör: Magnussen agresszív volt

A 14. helyről induló dán a rajt után a fűre is kihajtva előzte meg Kvjatot, majd később valószínűleg Vettellel is koccant. Most a németet követi a 15. helyen, úgy tűnik, rendben van az autója. 

16:10
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

4. kör: Hamilton előnye nő

Már két másodperccel vezet a csapattársa előtt, Rosberg egyelőre nem tud mit kezdeni a tempójával. Bottast már leszakította magáról, a finn helyezését már Ricciardo is veszélyezteti. Mögöttük a sorrend: Grosjean, Räikkönen, Alonso, Massa, Hülkenberg, Pérez.

16:12
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

5. kör: Vizsgálnak egy incidenst

Maldonado és Ericsson ütközött össze még az első körben, a sportfelügyelők most jelezték, hogy vizsgálatot indítanak. Mindkét versenyző folytatni tudta a versenyt. 

16:14
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

7. kör: Ricciardo támad

A DRS-sel próbálkozhatott Bottas mögött az első kanyarban, de egyelőre nem sikerült megelőznie. A finn már majdnem 10 másodperccel marad el Rosberg mögött, a Mercedes fölénye óriási. 

16:16
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

8. kör: A Red Bull a gumikat félti

Ricciardo most kicsit visszafogta magát, miután a csapata szólt neki, hogy vigyázzon az abroncsaira. Bottas viszont felgyorsult, így az ausztrál lemaradása máris 1 másodperc fölé nőtt. 

16:18
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

9. kör: Vettel szépet előzött

Gutiérrez mellett ment el kívülről a 10-es kanyarban, ezzel a 13. helyre kapaszkodott fel. Közben Hamilton az élen egymás után futja meg a leggyorsabb köröket, most 2,3 másodperccel vezet Rosberg előtt. 

16:20
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

10. kör: Alonso követi Räikkönent

Nem szakadt le a csapattársától, de egyelőre a megelőzésével sem próbálkozik, pedig csak 6 tizedre van tőle. Massa egy kicsit leszakadt tőlük 

16:21
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

10. kör: Maldonado büntetést kap

Idén már nem először... Ezúttal 5 másodperces stop&go büntetéssel sújtják az Ericssonnal történt ütközés okozásáért. A venezuelai hétvégéje katasztrofálisan alakul, miközben Grosjean a másik Lotusszal kényelmesen tartja az 5. helyét. 

16:23
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

12. kör: Vettel a bokszban

A címvédő kezdi meg a kerékcserék sorát, a 13. helyről állt ki kemény gumikért. Ricciardo közben megint felzárkózott Bottas mögé, már támadhatja is. 

16:25
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

14. kör: Ricciardo is cserél

Ő Vettellel ellentétben a közepes gumikon maradt. Rendben lement a bokszkiállása, a 12. helyen csatlakozott újra a mezőnyhöz. Vettel a 19. helyen áll most. 

16:27
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

16. kör: Többen is a bokszban

Grosjean, Massa és Maldonado is kiállt, a francia és a brazil a közepes gumikon maradt. Rosberg az elmúlt körökben némileg gyorsabb volt Hamiltonnál, 1,7 másodpercre csökkent közöttük a különbség. 

16:29
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

17. kör: Alonsót hívták ki először

A Ferrari versenyzői közül ő cserél először kereket, a közepeseken maradt. Grosjean mögé tért vissza a pályára. A következő körben Räikkönen is kiállt, ahogy Hülkenberg, Button és Sutil is. Hamiltonnak szóltak a rádión, hogy hatjson keményen a bokszkiállása előtti utolsó körökben. 

16:32
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

19. kör: Hamilton a bokszban

Őt hívták ki először, ezzel Rosberg ideiglenesen átvette a vezetést. A visszajátszásból látszott, hogy Räikkönen közvetlenül Alosno elé tért vissza a pályára - a spanyol megpróbált a csapattársa elé kerülni, de végül nem sikerült neki. 

16:34
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

20. kör: Rosberg nagyon gyors

A leggyorsabb kört is megfutotta, nyilvánvalóan arra hajt, hogy elég előnyt autózzon ki Hamiltonhoz képest a bokszkiállása előtt. Most 20,1 másodperc közöttük a különbség, de a felmelegedő gumikkal már Hamilton is gyorsul. 

16:36
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

21. kör: Rosberg a bokszban

Eltérő taktikán van, mint a csapattársa, ő a kemény gumikat kapja meg. Hamilton a friss közepes gumikon gyorsan megtalálta a tempót, ezért a csapattársa nem tudott elékerülni a bokszkiállások során. 3,7 másodperc köztük a különbség. 

16:38
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

22. kör: A sorrend

A bokszkiállások első köre után így áll a mezőny: Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Bottas, Grosjean, Räikkönen, Alonso, Massa, Vettel, Hülkenberg. A legtöbbet tehát a Red Bullok nyerték, mindkét versenyzőjük előrébb tudott lépni. 

16:40
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

23. kör: Grosjean helye veszélyben

Räikkönen támadja tavalyi csapattársát. Az 1-es kanyarban sikerült is elékerülnie, de túl szélesen fordult, így a Lotus vissza tudta venni az 5. helyet. 

16:41
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

25. kör: Räikkönen az 5.

Grosjean ezúttal nem igazán tudott védekezni a gyorsabb Ferrari ellen, és már Alonso is támadja őt. Sőt,a  következő körben könnyedén meg is előzte - Grosjean autója gyanúsan lassú lett az elmúlt körökben. 

16:44
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

26. kör: Vergne kiesett

A Toro Rosso behívta a bokszba, mert valamilyen gond van az autójával. Az idei 5. versenyen ez már a harmadik kiesése. 

16:46
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

28. kör: Rosberg jól áll

A csapata biztatja, hogy remekül tartja a különbséget Hamiltonhoz képest, aki 2,8 másodperccel vezet előtte. A következő körében azonban Rosberg lelassult, majdnem egy másodperccel nőtt a hátránya. 

16:49
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

29. kör: Massa a bokszban

Másodszor is kereket cserélt, kemény gumikat kapott. Hamilton közben 4,5 másodpercre növelte az előnyét - lehet, hogy Rosberg forgalomba került az előző körökben. A brit egyébként nem teljesen elégedett az autójával, a hátulja túlkormányzott.

16:51
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

31. kör: Vergne kipufogója romlott el

A Toro Rosso közölte, hogy a franciának ezért kellett feladnia a versenyt. A két Mercedes most tizedre azonos köridőket fut, még az eltérő gumikeverékeik és stratégiájuk ellenére is. 

16:53
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

33. kör: Féltávnál járunk

Az állás: Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Bottas, Räikkönen, Alonso, Grosjean, Vettel, Hülkenberg, Pérez.

16:56
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

34. kör: Vettel a bokszban

Visszatért a közepes gumikhoz, és a 14. helyen csatlakozott a mezőnyhöz. Grosjean is kiállt kereket cserélni. 

16:58
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

35. kör: Kobajasi hibázott

Az első kanyarnál szaladt le a pályáról, a kavicságyon kellett átverekednie magát, hogy visszatérjen a pályára. Alonso közben kiállt kemény gumikért. Massa elé tért vissza, majd Magnussent is megelőzte. 

17:02
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

37. kör: Vettel már a 7.

Az elmúlt körökben Massán és Magnussenen is átküzdötte magát, legközelebb Alonsót veheti célba. Az élen közben 3,6 másodpercre csökkent a különbség Hamilton és Rosberg között. 

17:04
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

39. kör: Kobajasi kiesett

A Caterham elárulta, hogy a japán autójának balelső fékje tönkrement, ezért fel kellett adnia a versenyt. Massa közben megelőzte Magnussent, és feljött a 8. helyre. A másik Williamsszel Bottas biztosan tartja a 4. helyét. 

17:06
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

41. kör: Kiállásra készül a Mercedes

Hamiltonnak szóltak is, hogy jöjjön be kerékcserére, de mindkét versenyzőjük kint maradt a pályán. Elképzelhető, hogy gondok vannak a brit rádiójával: körökkel ezelőtt megkérdezte a mérnökétől, hogy miért nem beszél hozzá. 

17:09
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

43. kör: Hamilton kereket cserél

Ezúttal valóban kiállt a bokszba kemény gumikért, de a kerékcseréje nem alakult a legjobban, veszített egy kis időt. Räikkönen is a bokszban járt, ő is keményeket kapott. 

17:12
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

45. kör: Rosberg is a bokszban

Csak két körrel bírta tovább, mint Hamilton. Csapattársa mögé érkezett vissza, és két lekörözötten is át kell verekednie magát. Ricciardo és Bottas is a bokszban járt, nem változott közöttük a sorrend. 

17:15
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

46. kör: Räikkönen rosszul járt

A bokszkiállások második körében ő pozíciókat bukott, Alonso és Vettel is elé tudott kerülni. Hamilton és Rosberg között 18 körrel a verseny vége előtt 4,6 másodperc a különbség, Ricciardo a távolból, 35 másodperces lemaradással követi őket.

17:18
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

48. kör: A sorrend

Hamilton, Rosberg, Ricciardo, Alonso, Vettel, Bottas, Räikkönen, Grosjean, Hülkenberg, Pérez. Alonso látszólag remekül áll, de elképzelhető, hogy neki még ki kell állnia egyszer a bokszba. 

17:21
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

50. kör: Harc lehet az élen

Rosberg a gyorsabb, közepes keverékű abroncsokon közeledik Hamiltonhoz, már csak 3,1 másodperc köztük a különbség. Még 15 kör van hátra, ezért bőven van ideje utolérni a csapattársát. A 12. helyért közben nagyot csatázik két újonc, Kvjat és Magnussen. A McLarennek sikerült elmennie a Toro Rosso mellett. 

17:23
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

52. kör: Rosberg tovább gyorsul

Már csak 2 másodperc a lemaradása Hamiltonhoz képest, a legutóbbi körében 3 tizedet faragott a hátrányából. A Force Indiák közben helyet cseréltek, Pérez megelőzte Hülkenberget a 9. helyért. 

17:26
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

53. kör: Vettel és Alonso a bokszban

Ahogy sejthető volt, nekik egy harmadik kiállásra is szükségük volt. Vettel egy körrel előbb állt ki, és sikerült Alonso elé, a 6. helyre kerülnie. Bottas és Räikkönen így visszakerült a 4. és 5. helyre. 

17:28
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

55. kör: Rosberg a gumikat óvja

A mérnöke szólt neki, hogy tartogassa az abroncsait a verseny végi csatára, azóta egy kicsit vissza is lassult. Vettel viszont jelenleg a leggyorsabb ember a pályán, hamarosan már Räikkönent is támadhatja az 5. helyért. 

17:30
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

57. kör: Vettel már az 5.

A 10-es kanyarban előzte meg Räikkönent egy nagyszerű manőverrel, a rajthelyéhez képest már 10 pozíciót lépett előre. Bottas 5 másodperccel halad előtte a 4. helyen. 

17:32
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

58. kör: Rosberg megint gyors

A német rákapcsolt, már csak 1,4 másodperccel köröz az autójával továbbra is elégedetlen, lassabb gumikon autózó Hamilton mögött. Még 7 kör van hátra - vajon Barcelonában is olyan parázs csatát láthatunk a két Mercedes között, mint Bahreinben? 

17:35
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

60. kör: Alonso is előzne

Fél másodperces távolságból követi Räikkönent, de egyelőre nem tudta őt komolyan támadni. Hamilton 1,2 másodperccel vezet Rosberg előtt. 

17:38
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

62. kör: Vettel utolérte Bottast

Már a DRS-t is használhatja a finn ellen, de a Williams az egyenesben gyorsabbnak tűnik. Rosberg közben 9 tizedre csökkentette a különbséget Hamiltonhoz képest, még 4 kör van hátra. 

17:41
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

64. kör: Alonsónak sikerült

Egy hosszan tartó, remek csata után, a 4-es kanyarban elment Räikkönen mellett, és a 6. helyre lépett előre. Vettel pedig Bottast előzte meg a 10-es kanyarban, már a 4. 

17:43
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

65. kör: Rosberg támad

Fél másodperc a különbség a két Mercedes között, teljesen nyitott a verseny az első helyért. Hamilton egyelőre tartja magát, az utolsó kör következik. 

17:45
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton a Spanyol Nagydíj győztese

Az egész verseny során elégedetlen volt az autójával, de így is sikerült megszereznie a győzelmet. Rosberg hiába volt gyorsabb az utolsó etapban, meg kellett elégednie a 2. hellyel, 6 tizeddel a csapattársa mögött ért célba. A további pontszerzők: Ricciardo, Vettel, Bottas, Alonso, Räikkönen, Grosjean, Pérez, Hülkenberg. 

17:47
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton idei 4. győzelme

Ráadásul zsinórban. Ezzel a világbajnokságban is átvette a vezetést, 3 ponttal előzi meg a csapattársát. A Mercedes sorozatban a 4. kettős győzelmét aratta. 

17:49
május 11, 2014
Vágólapra másolva!

Megvan Ricciardo dobogója

Talán ezúttal el sem veszik tőle. Grosjean pedig a Lotus idei első pontjait szerezte meg a 8. helyével. Köszönjük a figyelmet! Hamarosan jelentkezünk a teljes eredménylistával és a szöveges összefoglalóval. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!