A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nico Rosberg a Spanyol Nagydíj szombat délelőtti szabadedzésén megelőzte Lewis Hamiltont, aki azonban a közepes gumikon nem javított az időeredményén. A Mercedesek mögé ezúttal a Red Bull helyett a Ferrari és a Williams zárkózott fel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
12:45
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik az edzés

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Spanyol Nagydíj szombat délelőtti szabadedzéséről élőben készülő tudósításunkban! A csapatoknak szokás szerint egy órájuk lesz rá,hogy felkészüljenek a délutáni időmérőre. Főleg Sebastian Vettelnek kell majd kihasználnia ezt az időt, aki pénteken egész nap mindössze 4 kört tett meg, mert az autójában zárlatos lett a fő kábelköteg, amely annyira mélyen fut az autóban, hogy a szerelők nem tudták időben kicserélni.

12:48
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Elsöprő formában a Mercedes

Bár a többiek azt remélték, Barcelonában közelebb kerülhetnek hozzájuk, a Mercedes a szabadedzéseken megközelíthetetlennek bizonyult. Hamilton délután új magasságokba emelkedett, amikor megnyerte az edzést, valamint mindhárom szektorban, az egyenesben és a hosszú etapokon is ő volt a leggyorsabb. Exkluzív esélylatolgató elemzésünk itt olvasható.

12:54
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Változás a Caterhamnél

A technikai igazgató, Mark Smith elhagyta a csapatot, és a jövőben egy bizottság fogja ellátni a feladatait. Ez nem feltétlenül működőképes megoldás, de majd kiderül.

13:00
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Szép idő van

Kicsit fátyolfelhős, de napos. A levegő 22, az aszfalt 23 fokos - ahogy tegnap láttuk, délutánra sokkal melegebb lehet. Akkor az aszfalt 44 fokosra melegedett.

13:04
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Máris nagy a forgalom

Massán és Magnussenen kívül mindenki megtette az ellenőrző körét, beleértve Vettelt is. Hamilton a rádión arra panaszkodott, hogy rossz a kormányközép, kissé jobbra áll a kormánykerék az egyenesben.

13:10
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Megvan az első mért kör

Magnussen jóvoltából, aki 1:29.959 alatt teljesíti. Tavaly ilyenkor Massa volt a leggyorsabb 1:21.901-gyel. Egyelőre mindenki a kemény keverékű gumikat használja.

13:14
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel is feliratkozik a tabellára

1:29.299 alatt teljesíti az első körét, miközben Magnussen 1:28.771-re javít. Negyedóra után még csak nekik, valamint Grosjeannak, Sutilnak, Ericssonnak és Kobajasinak van mért köre.

13:17
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Räikkönen az élen

1:28.595-tel átveszi a vezetést Magnussentől. Alonso is kint van a pályán, a Mercedeseknek viszont nyomuk sincs. Hülkenberg és Massa sem ül az autójában.

13:23
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Már Rosberg a leggyorsabb

1:27.057-es körével 1,1 másodpercet vert Alonsóra, aki átmenetileg az élen állt. Hamilton viszont vesztett egy kis időt, amíg átállították a kormányművét az ellenőrző körben tapasztalt probléma után, de már ő is kihajthatott a pályára.

13:29
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

A Mercedesek egymással versenyeznek

Hamilton egy pillanatra az élre állt, de Rosberg visszavágott, és 1:26.534-gyel visszavágott. A sorrend félóra után: Rosberg, Hamilton, Alonso, Button, Räikkönen, Magnussen, Kvjat, Maldonado, Vettel, Grosjean. Vettel az első, aki a közepes Pirellikkel próbálkozik...

13:34
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel a harmadik

A közepes gumikon is 1,551 másodperccel maradt el Rosbergtől. Közben Button arra panaszkodott, hogy a hátsó tengelyen gyenge a tapadás - tegnap épp az alulkormányzottsággal volt baja, de most Magnussen is túlkormányzottsággal küszködik, az egyik gyors kanyarban be is sokallt. Közben Massa az első mért körével, még a kemény gumikon hátrébb szorította Vettelt.

13:40
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Räikkönen a közepes gumikon

Vettel után ő is megkapja a közepes keveréket, de 1,885 másodperces hátránnyal csak a 8. helyig jut - 2 tizeddel lassabb, mint Alonso a kemény gumikon volt. Már mindenkinek van mért köre.

13:43
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Sutilnak gondjai vannak

"Valami nem stimmel vele, teljesen más, mint tegnap. Nem tudom, hogy a hőmérséklettel van-e probléma, de borzasztóan instabil" - mondja, és a 10-es kanyarnál el is fékezi magát. Csak a 16. helyen áll, Vergne és Gutiérrez előtt. Közben Rosberg is megjelent a pályán a közepes gumikkal.

13:46
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Rosberg javít

Az első szektorban érdekes módon kissé lassabb volt, mint a kemény gumikkal - akárcsak Hamilton - de aztán 1:25.887-re faragta le az idejét, ami még 3 tizeddel lassabb Hamilton tegnap délutáni idejénél. Igaz, egyelőre hűvösebb az aszfalt, ami a gumik szempontjából sokat számít. Hamilton nem is javított a közepes Pirellikkel, így 0,869 másodpercre nőtt a hátránya. Chilton közben kicsúszott, és a kavicságyban ragadt.

13:51
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

A sorrend

Érdekes, hogy még csak négyen lőtték el a gyorsabb Pirelliket 10 perccel az edzés vége előtt. A sorrend: Rosberg, Hamilton, Massa, Vettel, Alonso, Ricciardo, Button, Räikkönen, Pérez, Bottas, Magnussen, Kvjat. Most jönnek az időmérő-szimulációk.

13:52
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

A Mercedesek újra pályán

Rosberg a kemény, Hamilton a közepes Pirellikkel tért vissza, hogy finomhangolja az autóját. a beállításokkal résen kell lenni, mert délutánra teljesen megváltozhatnak a körülmények.

13:54
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Kezdődik a végső roham

Csak hárman - Bianchi, Hamilton és Chilton - nincsenek a pályán, Magnussen és Button máris feljött a 3-4. helyre.

13:56
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso a harmadik

De a hátránya 1,3 másodperc Rosberghez képest. Massa felzárkózott mögé a 4. helyre, Grosjean pedig meglepetésre 5. lett, megelőzve Magnussent és Ricciardót.

13:58
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Maldonado elfékezi magát

Éppen csapattársa, Grosjean mögött haladt, de a célegyenes végén továbbsodródott a bukótérbe. Megúszta, és a 9. helyen áll: mindkét Lotus a legjobb tíz között.

14:00
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Az edzésnek vége

Rosberg ezúttal jócskán megverte Hamiltont, aki azonban a kemény gumikkal érte el a legjobb eredményét. Mögöttük Alonso, Massa és Grosjean végzett, de délutánra megváltozhat a helyzet. Köszönjük a figyelmet! Hamarosan jelentkezünk az összefoglalóval is.

14:08
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Az eredmények

Miután pénteken kikapott tőle, Nico Rosberg a Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzésén megelőzte csapattársát, Lewis Hamiltont, de a Mercedeseknek ismét nem ért a nyomába senki. Mögéjük Daniel Ricciardo helyett ezúttal Fernando Alonso, Felipe Massa és Romain Grosjean zárkózott fel, mivel azonban délutánra akár 15 fokkal is nőhet az aszfalt hőmérséklete, ami befolyásolja a gumik viselkedését, az erőviszonyok az időmérőre teljesen megváltozhatnak.

Rosberg ezúttal mindkét keverékű gumin gyorsabb volt Hamiltonnál. Az edzés elején, a keményekkel 2 tizedet vert rá, mivel azonban a csapattársa a közepes Pirellikkel nem tudott javítani az időeredményén, végül 0,869 másodperces előnnyel fejezte be az edzést. Most Hamilton vesztett egy kis időt, mert a futóművét át kellett állítani, az ellenőrző körében ugyanis észrevette, hogy jobbra áll a kormányközép.

Alonso hátránya a Ferrarival már 1,3 másodperc volt Rosberghez képest, a középmezőny viszont sűrűnek bizonyult, ami kiszámíthatatlan küzdelmet vetít előre az időmérőn. Massa mindössze 35 ezreddel kapott ki Alonsótól, a márkatársaik ugyanakkor nem szerepeltek túl jól: Valtteri Bottas csak a 11., a közepes gumikkal viszonylag korán próbálkozó Kimi Räikkönen pedig 14. lett.

Rosberg a kemény és a közepes gumikon is gyorsabb volt Hamiltonnál Forrás: Mercedes

A Lotus ellenben ismét bizonyságot tett arról, hogy fejlődik, hiszen mindkét autóját bejuttatta a legjobb tíz közé. Grosjean megszerezte az 5. helyet a gyorsabbik McLaren, Kevin Magnussené előtt, Pastor Maldonado pedig annak ellenére végzett a 9. helyen, hogy a legjobb köre után elfékezte magát a célegyenes végén. Megelőzte Sebastian Vettelt is, aki elsőként használta el a közepes gumijait, miután tegnap szinte az egész edzésidőt elvesztegette egy zárlatos kábelköteg miatt, ezért lépéshátrányból indult.

A tabella alján párosával egymás után a Force Indiák, a Sauberek, a Marussiák és a Caterhamek zárták az edzést. Max Chilton egy kicsúszás után a kavicságyban ragadt, de Jules Bianchival együtt úgy is megelőzték Kamui Kobajasit és Marcus Ericssont, hogy a kemény gumikon futották a legjobb körüket.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!