A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Akárcsak az utolsó szabadedzésen, Nico Rosberg a Q1-ben és a Q2-ben is gyorsabb volt nála, de a Q3 végén kikapott tőle. Hamilton gyengébbnek érezte az autóját, mint pénteken, de így is zsinórban harmadszor rajtolhat majd a pole-ból. Ricciardo szokás szerint megszerezte a 3. rajtkockát, Räikkönen megelőzte Alonsót, Vettel Red Bullja viszont már a döntő elején lerobbant.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül35 bejegyzés
15:22
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Csalódniuk kellett azoknak, akik az erősorrend felborulására számítottak a 2014-es idény európai szakaszának kezdetén. Az eddigi összes pole pozíciót és győzelmet bezsebelő Mercedest a Spanyol Nagydíj időmérőjén sem lehetett megállítani, Lewis Hamiltonnak és Nico Rosbergnek a közelébe sem tudtak kerülni az ellenfelek. A két Mercedes között viszont érdekes küzdelem zajlott, az időmérő utolsó szakaszáig Rosberg tűnt gyorsabbnak.

Hamilton autóján változtattak a pénteki szabadedzések után, a brit szerint azonban a módosítások többet ártottak, mint használtak. Rosberg a szombat délelőtti gyakorláson is gyorsabb volt Hamiltonnál, és az időmérő első két szakaszát is az autójára panaszkodó csapattársa előtt fejezte be. A pole pozícióról döntő Q3-ra azonban Hamilton összekapta magát, és mindkét körében gyorsabb volt a németnél. 1:25.232-es idővel szerezte meg az első rajtkockát, több mint másfél tizedet verve Rosbergre.

„Nehéz nap volt. Nico nagyon jól vezetett a harmadik edzésen és az időmérőn is, ezért nem tudtam, hogy megszerezhetem-e a pole-t” - nyilatkozta Hamilton, aki idén negyedszer, zsinórban pedig harmadszor indulhat az első helyről. „Végül azonban sikerült mindent kihoznom az autómból, sőt még annál is többet.”

Az utóbbi időben rendszeresen alulmaradó Rosberg elismerte, hogy „nagyon csalódott” az első hely elvesztése miatt. „Nem különösebben élvezem, ha másodikként végzek Lewis mögött” – mondta. „Az én köröm is jó volt, de Lewis jobb munkát végzett. Holnap még bármi megtörténhet – a második helyet csak egy kis különbség választja el az ideális pozíciótól.”

Hamilton az ötből négyszer kaparintotta meg a pole-t az idén. 34 rajtelsőségével 4. az örökranglistán Schumacher, Senna és Vettel mögött - a galériához kattintson! Forrás: Mercedes

A 3. helyet Daniel Ricciardo szerezte meg, ezúttal is ő tudott a legközelebb kerülni a Mercedesekhez. Ennek ellenére nem volt túl elégedett, hiszen több mint 8 tizeddel elmaradt Hamilton idejétől. „Azt hittem, ennél azért kisebb lesz köztünk a különbség” – mondta. „A 3. helyünket biztosan tartottuk, ami nem rossz, de szeretnénk közelebb kerülni az első két helyhez.”

Ricciardo mindenképpen jobban járt csapattársánál, Sebastian Vettelnél, akinek esélye sem volt harcba szállni a legjobb helyezésekért. A német autója a Q3 elején megadta magát, rövid időre az edzést is meg kellett szakítani a leparkolt Red Bull miatt. Vettel a sebességváltóját okolta a leállás miatt. „Ahogy kijöttem a garázsból, elszállt a második fokozat” – magyarázta a 10. helyről induló német. „Egyértelmű volt, hogy valami gond van, de 3-astól felfelé még megvoltak a fokozataim, ezért úgy gondoltam, megpróbálom így végigvinni a kört. A 3-as kanyarhoz érve azonban egy fokozat sem maradt.”

Ricciardo mellé Valtteri Bottas fért be a második rajtsorba, ez idén már másodszor sikerült neki. A finn a Red Bullt gyorsabbnak tartja a Williamsnél, de reméli, hogy a többiek nem fogják őt megelőzni. Az időmérő egyik meglepetése Romain Grosjean szereplése volt, a francia az eddig küszködő Lotusszal az 5. rajthelyet tudta megszerezni. Ezzel megelőzte a Ferrari mindkét versenyzőjét, akik közül most Kimi Räikkönen végzett előrébb. A 7. helyet megszerző Fernando Alonso az autója hátuljára panaszkodott. „Ezen a területen ötször vagy hatszor változtattunk az autó beállításain, de továbbra sem vagyunk elégedettek” – mondta.

Jenson Button a 8. helyet tudta megszerezni, ezzel jóval előrébb végzett, mint a tizenötödikként záró csapattársa, Kevin Magnussen, aki a Q2-ben ki sem tudott menni a pályára. Massa is bőven elmaradt csapattársától, miután a Q3-ban nem javított előző időeredményén. A Force Indiák ezúttal nem remekeltek, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez kiesett a második szakaszban, akárcsak a két Toro Rosso . A mezőny végében ezúttal a Marussiák megelőzték a Caterhameket, és a szokásostól eltérően ezúttal Max Chilton és Marcus Ericsson is le tudta győzni a csapattársát.

Az utolsó helyen Pastor Maldonado végzett, aki miatt a Q1 elején le kellett állítani az edzést. A venezuelai a 3-as kanyar kijáratánál hajtott rá a műfűre, elvesztette az uralmát az autója felett, és a falnak csapódott, alaposan összetörve a Lotus elejét.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

15:35
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik az időmérő

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Spanyol Nagydíj időmérő edzéséről élőben készülő tudósításunkban! Az eddigi négy időmérő mindegyikén egy Mercedes szerezte meg a pole pozíciót, háromszor Hamilton, egyszer Rosberg indult az élről. A barcelonai szabadedzések alapján nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal is kettejük között dől el az első rajtkocka sorsa. Pénteken Hamilton volt a gyorsabb, szombat délelőtt azonban Rosberg futotta meg a legjobb időt.

15:38
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Szoros a középmezőny

Ahhoz valószínűleg valamilyen váratlan meglepetésnek kellene történnie, hogy az első rajtsor kicsússzon a Mercedes kezéből, mögöttük azonban érdekesen alakulhat a sorrend. Alonso a harmadik edzésen mindössze 35 ezreddel utasította maga mögé Felipe Massát, de a Red Bull is könnyen beleszólhat a második rajtsorért folytatott küzdelembe. A McLaren és a Lotus is a Q3-ba kerülésért fog harcolni, az enstone-i gárda látszólag sokat fejlődött.

15:40
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Szép idő van

A levegő hőmérséklete folyamatosan növekszik, a körülmények így mások lesznek, mint a délelőtti edzésen. Már 26 fok van. 

15:45
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton első itteni pole-jára pályázik

A brit 2012-ben ugyan a leggyorsabb volt az időmérőn, de kizárták az edzés után, ezért még soha nem indulhatott Barcelonában a pole-ból. Räikkönen az egyetlen versenyző, aki a jelenlegi mezőnyből kétszer is az első helyről indulhatott, 2005-ben és 2008-ban. 

15:49
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Fontos a jó rajthely

A barcelonai pálya azok közé tartozik, ahol még DRS-sel is nehéz előzni, ezért az időmérős eredményeknek itt különösen nagy a jelentősége. Az eddigi 23 itteni versenyen 17-szer nyert a pole pozícióból induló versenyző. 

15:56
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Ricciardo megint legyőzné Vettelt

Az ausztrál eddig 3-1-re vezet négyszeres világbajnok csapattársa ellen az idei időmérőkön, és mindent megtesz azért, hogy tovább javítson a statisztikáján. Bár egyes híresztelések szerint Vettelt bosszantja Ricciardo jó formája, a két versenyző ma reggel is békésen, nevetgélve reggelizett együtt.

16:00
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a Q1

A Force Indiák és a Sauberek hajtottak először a pályára. A pálya hőmérséklete 42 fokos, 4 fokkal melegebb, mint a délelőtti edzésen.

16:02
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Itt az első mért kör

Esteban Gutiérrez futotta meg, 1:29.257-tel. Rögtön utána további három versenyző fejezte be a körét, Hülkenberg volt a leggyorsabb 1:28.856-tal. 

16:04
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Piros zászló!

Maldonado összetörte az autóját. A 3-as kanyar kijáratánál túl szélesen fordult, és ráhajtott a műfűre, ami miatt megpördült, és eltalálta a pálya belső oldalán lévő falat. Elég erős becsapódás volt, a Lotus eleje törött össze.

16:07
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Elszállítják a Lotust

Hamarosan újraindulhat az edzés, miután Maldonado autóját eltakarították a pályáról. Az első percekben négy versenyző futott mért kört, Hülkenberg mögött Gutiérrez, Sutil és Pérezn a sorrend. A Lotus bosszankodhat, hogy Maldonado edzése máris véget ért, hiszen az edzéseken biztató tempót mutattak.

16:11
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Újraindult az edzés

A piros zászló idejére természetesen megállították az órát, így a versenyzőknek még 13 percük van a körözésre. Szinte mindenki azonnal kihajtott a pályára. 

16:13
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Rosberg az élen

A Mercedes a többi élcsapathoz hasonlóan a kemény gumikon hajtott ki, Rosberg könnyedén, 1:26.764-es idővel vette át a vezetést. Massa a 2., de ő is 1,3 másodperccel elmarad a némettől. A közepes gumikon próbálkozó Kvjat áll a 3. helyen. 

16:15
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton hibázott

Az 5-ös kanyart rontotta el, ezzel több tizedet veszített. A Mercedes fölényét jelzi, hogy így is befért a 2. helyre Rosberg mögé, pedig 5 tizeddel elmaradt a csapattársától. Közben Vettel a 3.

16:17
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Button a gumikra panaszkodik

A kemény gumikon köröz, de az első abroncsait nem tudja rendesen működésre bírni. A Force India már közepes gumikra váltott. Maldonadón kívül most a két Caterham, a két Marussia és Grosjean áll kieső helyen. 

16:21
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton nem elégedett

Azt mondta a rádión, hogy a legutóbbi változtatások rosszabbá tették az autóját. Most be is hajtott a bokszba, bár a kieséstől neki nem kell tartania. Grosjean közben előretört a kiesőzónából, 13. helyen áll. Sutil viszont veszélyben van.

16:24
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Sutil esett ki

Rajta kívül szokás szerint a Marussiák, a Caterhamek és az autóját összetörő Maldonado búcsúztak. Button sokáig kieső helyen állt, de végül az utolsó pillanatban sikerült feljönnie a 9. helyre. A kiesők sorrendje: Sutil, Chilton, Bianchi, Ericsson, Kobajasi, Maldonado.

16:26
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

A Mercedesek az élen

Ezúttal sem tudott senki a közelükbe kerülni, Rosberg 5 tizedet vert Hamiltonra, akit további 7 tizedes lemaradással követ Vettel. A további sorrend: Ricciardo, Massa, Kvjat, Hülkenberg, Vergne, Bottas, Button.

16:31
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Már megy a Q2

Először Hülkenberg hajtott ki a pályára, majd Pérez is csatlakozott hozzá a másik Force Indiával. A Q1-ben egyébként a Mercedesek, a Red Bullok és Alonso tudott spórolni a gumikkal, ők a kemény keveréken jutottak tovább.

16:31
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Hülkenberg vezet

Rajta kívül egyelőre Pérez futott mért kört, a német 1:27.863.as idejével 2 tizeddel gyorsabb volt nála. Már szinte az egész mezőny a pályán van, és Button az egyetlen, aki a kemény gumikon hajtott ki. 

16:35
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

A Williamsek az élen

Masa volt a gyorsabb, 1:27.733-mal, most azonban Räikkönen állt az élre a Ferrarival, ideje 1:27.454. Valószínűleg nem sokáig marad az első helyen, a Mercedesek is mért körön vannak.

16:38
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

A Mercedes átvette a vezetést

Ezúttal is Rosberg a gyorsabb, a Q1-es körén 7 tizedet javítva 1.26.088-at futott. Hamilton kevesebb mint 2 tizeddel marad el mögötte, őt a Red Bullok követik. A McLarenek, a Force Indiák és a Toro Rossók állnak egyelőre kieső helyen.

16:41
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Elcsendesült a pálya

4 perccel a Q2 vége előtt szinte mindenki visszatért a bokszba, az utolsó rohamra készülnek. A 15. helyen álló Magnussen azonban kiszállt az autójából - úgy tűnik, ő befejezte. Grosjean arra panaszkodik, hogy a 10-es kanyarban teljesen balra húz az autója, ami "nagyon furcsa."

16:43
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Az élen állók nem jönnek ki

A versenyzők kihajtottak az utolsó köreikre, de a két Mercedes és a két Red Bull nem érezte szükségesnek, hogy a javítással próbálkozzon. Az utolsó két helyen álló Magnussen és Vergne sem jelent meg a pályán.

16:46
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Massa a 4.

Befért Ricciardo és Vettel közé, ő valószínűleg bejut a Q3-ba. Alonso veszélyben van, csak a 10. helyen áll, a két Force India pedig kieső a jelenlegi állás szerint. 

16:48
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Alonso megúszta

A spanyol szurkolók izgulhattak, de Alonso végül a 10. helyen továbbjutott, 83 ezredes előnnyel a 11. helyen végző Hülkenberg mögött. A további kiesők: Pérez, Kvjat, Gutiérrez, Magnussen, Vergne. 

16:50
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Rosberg maradt az élen

Ma a német tűnik gyorsabbnak a két Mercedes közül, Hamilton nem véletlenül panaszkodik az autójára. A Q2 első tíz helyezettje: Rosberg, Hamilton, Ricciardo, Massa, Vettel, Grosjean, Räikkönen, Bottas, Button, Alonso.

16:54
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Elkezdődött a Q3

A csapatok egyelőre nem sietnek, az első percet mindenki a bokszban tölti, majd Rosberg hajt ki a pályára. A német eddig egyszer, Bahreinben indulhatott idén a pole-ból. 

16:57
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Mindenki a közepes gumikon

Nyolc versenyző hajtott a pályára, ezúttal már senki nem vállalta be a keményebb abroncsokat. A két Mercedes már mért körön van.

17:00
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Vettel edzésének vége

A Red Bull leállt a 3-as kanyarnál, Vettel közli a rádión, hogy elment a hajtás. A német kiszállt az autójából, az edzést pedig ismét leállították, hogy biztonságosan el tudják szállítani a Red Bullt. Még senki nem futott mért kört. 

17:03
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Újraindult az edzés

Ez a megszakítás szerencsére csak rövid ideig tartott. A két Mercedes, Ricciardo és Alonso hajtott a pályára 7 perccel az edzés vége előtt. 

17:05
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton vezet

Most kényelmesen, 3 tizeddel megelőzte Rosberget, 1:26.288-as idővel. Ricciardo a 3., Alonso a 4., A többiek még a bokszban várakoznak. 

17:08
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Mindenki a pályán

Kivéve persze Vettelt. Aki eddig nem tett meg mért kört, annak csak egy lehetősége lesz a Q3-ban. A döntő körök következnek.

17:11
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Hamiltoné a pole

Hiába tűnt eddig Rosberg gyorsabbnak, a döntő percekben a brit tudott többet kihozni az autójából. Az ideje 1:25.232, Rosberg 168 ezreddel marad el tőle. A 3. helyre Ricciardo jött fel 8 tizedes lemaradással, a második rajtsort Botasszal fogja megosztani. A további sorrend: Grosjean, Räikkönen, Alonso, Button, Massa, Vettel. 

17:13
május 10, 2014
Vágólapra másolva!

Hamilton idei 4. pole-ja

A Mercedes pedig továbbra is verhetetlen, 5-ből 5 időmérőt nyertek eddig. A Lotus is elégedett lehet, hiszen sokat javultak, Grosjean 5. helye mindenképpen meglepetés. Räikkönen idén másodszor tudta legyőzni Alonsót, 36 ezred köztük a különbség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!