A liliomtipró atya története kasszasiker Mexikóban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az Amaro atya bűne című mexikói film óriási kasszasiker lett hazájában, annak ellenére, hogy már megjelenése előtt kivívta az ottani katolikus egyház haragját. Suarez Inda, a meglehetősen konzervatív nézeteket valló katolikus érsek odáig ment, miszerint a film megtekintőit egyenesen halállal, de legalábbis börtönbüntetéssel kéne sújtani.

Amit a mexikói filmről tudni szeretnélhttp://www.wam.umd.edu/~dwilt/mfb.htmlHit - Vallás - Egyházhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=44977

A film a portugál José Maria Eca de Queirós 19. századi szatirikus regényének feldolgozása, amely egy fiatal pap nőtlenségi fogadalmának nehézségeiről szól. A filmadaptációban egy frissen felszentelt pap szexuális viszonyt kezd egy 16 éves lánnyal, majd rájön, hogy eközben egyik paptársa a drogkereskedelemben érdekelt, másikuk pedig egy baloldali lázadó csoporthoz csatlakozott.

A katolikus egyháznak a bemutató napjára időzített tiltakozó megmozdulása ellenére is eddig összesen 863 000 néző volt kíváncsi a filmre, amely már most nézettségi rekordot döntött hazájában. A filmet jegyző Carlos Carrera volt Vicente Fox elnökválasztási műsorának televíziós producere. Elemzők szerint Fox 2000 júliusi győzelméhez Carrera nagy részben hozzájárult műsoraival.

Korábban:
Felhördült az egyház Amaro atya bűne láttán

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!