A pilóta szerint a 20th Century Fox visszaélt a nevével

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Scott O'Grady napokig csak esővizet ivott és füvet evett, amikor 1995-ben a boszniai háború idején ellenséges területen lezuhant repülőgépével. A pilóta egy járőrözés során kapott végzetes rakétatalálat miatt kényszerült a földre. Hat napon keresztül macska-egér harcot vívott az ellenséggel, míg végül az amerikai haditengerészetnek sikerült megmenekítenie. Az azóta nemzeti hőssé vált férfi most perli a 20th Century Fox filmstúdiót, mivel szerinte az Ellenséges terület című film az ő történetét dolgozta fel, méghozzá a beleegyezése nélkül.

A kérdéses film cselekménye röviden a következő: Chris Burnett karácsony napján bevetésre indul, és veszélyes légimanőverei során a tiltott zónába kerül, ahol rakétatalálat éri. Az alkotás a pilótának a túlélésért folytatott küzdelmét mutatja be, és azt, milyen politikai csatározások zajlanak a színfalak mögött, hogy a bajba jutott katonát végre kimenekíthessék.

Az említett alkotás összesen 59 millió dolláros profitot hozott tavaly készítőinek, melyből O'Grady is szeretne részesülni. A film producereit nevével és személyazonosságával való visszaéléssel, a tények és történések elferdítésével, hitelrontással és jogosulatlan haszonszerzéssel vádolja. Szerinte a film róla formázott, parancsszegő főszereplőjéről festett jellemrajz sem fedi a valóságot.

Korábban:
Stúdiók a digitális filmért
A Fox animációs stúdiója feladta a Disney elleni küzdelmet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!