A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Spielberg 37 év után átveheti rendezői diplomáját

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Spielberg 1965-ben iratkozott be a rendezőszakra. Három évvel később abbahagyta tanulmányait, mint mondja, jobban érdekelte a gyakorlat, mint az elmélet.

2001-ben mégis újra beiratkozott az egyetemre, s bár az órákat nem látogatta, írt dolgozatokat, gyakorlati munkákat adott le, konzultált professzoraival, s végül egy év alatt összegyűjtötte a megfelelő számú kreditet. Így 37 évvel beiratkozása után átveheti rendezői diplomáját.

A diplomaosztó ceremóniára május 31-én kerül sor. Spielberg úgy döntött: a többi végzős diák között szeretne helyet foglalni, s nem a dísztribünön, ennek megfelelően beszédet sem szeretne mondani. Mint szóvivőjén keresztül a sajtó tudomására hozta: számára nagyon is fontos a diploma megszerzése, csakúgy mint az, hogy meg kellett dolgoznia érte.

Miután abbahagyta az egyetemet, Spielberg eleinte a televízió számára készített anyagokat. Első nagyjátékfilmje, az 1974-es különös Sugarlandi hajtóvadászat volt, s a rá egy évre elkészülő A cápa a világhírt is meghozta számára.

Ezt követően Spielberg hamarosan Hollywood egyik legsikeresebb rendezője lett, sorra következtek nagy kasszasikerek, olyanok, mint a Harmadik típusú találkozások, Az elveszett frigyláda fosztogatói, a nemrégiben a huszadik évfordulóját ünneplő ET, vagy a Jurassic Park.

Spielberg három alkalommal kapott Oscart, egyet-egyet a Schindler Listája rendezéséért és koproduceri munkáiért, s egyet a Ryan közlegény megmentése megrendezéséért. Jelenleg Hollywood egyik leggazdagabb embere, többek között a DreamWorks stúdió alapítója és résztulajdonosa.

Korábban:
Cruise és Spielberg újra együtt forgat

Nézze otthon a karosszékből!
Jurassic Park

Fórum:
Mozimánia!!!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!