Vágólapra másolva!
Gary Oldman mégsem vesz részt a következő Star Wars-filmben, mert az a befolyásos hollywoodi színészegyesület, a Filmszínészek céhe beleegyezése nélkül készül. A szithek bosszújában a Jedi-gyilkos Griveous tábornok szerepét kapta volna az angol színész.
Vágólapra másolva!

Oldman szóvivője elmondta a Daily Star-nak, hogy Grievous tábornok szerepét ajánlották fel az enigmatikus angol színésznek A Sith bosszúja című moziban, ami George Lucas előzmény-triológiájának utolsó része. A Filmszínészek céhe belegyezése nélkül azonban a színész kénytelen volt kihátrálni a filmből.

A produkció elkészült, a bemutatót pedig jövő májusra tűzték ki. Oldman feladata lett volna, hogy hangját kölcsönözze Grievous tábornoknak, a gonosz Jedi-gyilkosnak. Erre az utómunkálatok során kellett volna hogy sor kerüljön.

A színész szóvivője állítólag így nyilatkozott a lapnak: "Gary izgatott volt, és nagyon várta a munkát. A gond az, hogy a mozi a Filmszínészek céhe tagjai nélkül készül. Ez azt jelenti, hogy Gary illegálisan dolgozna a tengerentúlon. A többi tag iránti tiszteletből és szolidaritásból nem tudná és nem is akarná felrúgni az egyesületének szabályait."

A Sith bosszúja többek között arra ad majd választ, miként változott Anakin Skywalker gonosz Darth Vaderré. Ewan McGregort újra láthatjuk Obi Van Kenobi, Hayden Christensent Skywalker, Natalie Portmant pedig Amidala szenátor szerepében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!