Spielberg legyőzi a gravitációt

Vágólapra másolva!
A hatvanadik életévében járó rendező megállíthatatlan: számos előkészítés alatt álló filmterve mellett egy újabb projektet vállalt be, egy sci-fit, amely a híres fizikus, Kip Thorne elméleteit dolgozza fel játékfilmes formában.
Vágólapra másolva!

Az Oscar-díjas rendező legújabb filmterve egy egyelőre cím nélküli sci-fi, amelynek középpontjában a híres fizikus, Kip Thorne gravitációs mezőkkel kapcsolatos elméletei állnak. A terv meglehetősen kezdetleges állapotban van, hiszen egyelőre se szereplőgárda, se kész forgatókönyv nincsen, de Thorne Lynda Obst producer segítségével készített egy forgatókönyvvázlatot, és ez volt az, ami felkeltette Spielberg érdeklődését.

A filmet a Paramount Pictures gyártja majd, és Obst lesz a producer, aki régi jó barátja Thorne-nak, és olyan filmeken dolgozott producerként, mint például A halászkirály legendája vagy a Kapcsolat. A történet valódi tudományos tényeken alapul majd, körbejárja a fekete lyukakkal és gravitációs hullámokkal kapcsolatos kérdéseket, és olyan hipotézisekkel is foglalkozik majd, melyeket még Albert Einstein dolgozott ki, de nem tudott bizonyítani. Egyelőre nem világos, hogy Thorne tudományos elméleteit miként ültetik majd bele a cselekménybe, de az alkotók nyilatkozata szerint a film leginkább a 2001 - Ürodüsszeia-hoz hasonlít majd.

Spielberg szokásához híven mostanában sem tétlenkedik, annyi betervezett projektje van, hogy azt sem lehet tudni, melyikre mikor kerül sor, és a Thorne-féle sci-fi elkészüléséhez állítólag kb. három évre lesz szükség. Legutóbbi kirándulása a sci-fik világába nem volt túl sikeres: a tavaly bemutatott, Tom Cruise főszereplésével készült Világok harca anyagilag ugyan nem jelentett bukást, de a kritikusok a sárga földig húzták. Ez minden bizonnyal nem állítja meg a rendezőt, mert határidőnaplójában már szerepel egy másik sci-fi thriller is, a When Worlds Collide, amely megszületésében producerként bábáskodik, és amelyet szintén a Paramount gyárt. Az viszont, hogy melyik lesz Spielberg következő rendezői munkája, jelen pillanatban nem világos, mert az ezer éve előkészítés alatt álló Indiana Jones 4 (amellyel kapcsolatban a napokban azt nyilatkozta, hogy nagyon szeretné, ha Sean Connery visszatérne benne Indiana apjaként), és az egyelőre cím nélküli, Abraham Lincoln életét feldolgozó életrajzi film megrendezését is rég óta tervezi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!