Palm Springs: Örökkön örökké?

Palm Springs -- When carefree Nyles (Andy Samberg) and reluctant maid of honor Sarah (Cristin Milioti) have a chance encounter at a Palm Springs wedding, things get complicated when they find themselves unable to escape the venue, themselves, or each othe
Palm Springs -- When carefree Nyles (Andy Samberg) and reluctant maid of honor Sarah (Cristin Milioti) have a chance encounter at a Palm Springs wedding, things get complicated when they find themselves unable to escape the venue, themselves, or each other. Nyles (Andy Samberg) and Sarah (Cristin Milioti), shown. (Photo by: Hulu)
Vágólapra másolva!
Erős filmmel indul az ősz. A Palm Springs egy közismert, időhurkos alapszituációra húz fel rengeteg vicces és szívbemarkoló jelenetet, két szerethető főszereplővel, és mindeközben még a kliséket is sikeresen elkerüli. Az elsőfilmes Max Barbakow rendezését szeptember 3-tól játsszák a magyar mozik. 
Vágólapra másolva!

Nyles (Andy Samberg) és Sarah (Cristin Milioti) egy esküvőn gabalyodnak egymásba a sivatagos kaliforniai üdülővárosban, Palm Springsben. A jól alakuló estét egy furcsa alak (J.K. Simmons) szakítja félbe, amikor látszólag minden előzmény nélkül nyilakat kezd lőni Nyles-ra. Mindez egy még furcsább eseményhez vezet: Nyles egy barlangba menekül, amiből valamilyen természetfeletti fény árad, Sarah pedig kétségbeesésében követi őt. A következő pillanatban pedig ismét csak az esküvő reggele van: Nyles már gyakorlottan, valószínűleg évtizedek óta éli át újra és újra ugyanazt a napot, amiből a halál sem jelent kiutat, csak egy gyorsabb visszatérést a Start mezőre. Sarah viszont, jó pár hét (hónap? év?) szórakozás után ugyan, de nem hajlandó végleg beletörődni az állapotba.

Nyles (Andy Samberg) és Sarah (Cristin Milioti) Forrás: Hulu/2020 Hulu/Courtesy Of Hulu

Ha egy időhurkos történetről beszélünk, megkerülhetetlen a témát maximálisan kipörgető Idétlen időkig megemlítése.

A Palm Springs ha nem is nevén nevezve, de gyorsan, mint egy kötelező körként elismeri a nagy elődöt: Sarah egyik első ötlete a szabadulásra az, hogy ha elég jó dolgot tesznek, és túlnőnek önmagukon, jutalmul kiléphetnek a körforgásból. A helyzet ezúttal viszont korántsem ilyen "egyszerű", illetve ez esetben van némi magyarázat is arra, miért történik ez.

Sok más romantikus vígjátékhoz hasonlóan a hátteret itt is egy esküvő adja, ami a maga visszásságával rengeteg vicces és szomorú helyzetre ad lehetőséget. Ami az emberek egy részének jó buli, a másiknak inkább kötelező kör, és mindkét főszereplőnk az utóbbi kategóriába tartozik. Nyles egy szétesőfélben lévő kapcsolatban, partnerként érkezik, Sarah pedig a család fekete báránya, a menyasszony egyedülálló, kicsapongó életet élő nővéreként próbálja túlélni a lagzit.

Andy Samberg Forrás: Hulu/2020 Hulu/Christopher Willard

Andy Samberg és Cristin Milioti párosa tökéletes.

Samberg kisfiús lazasága és Milioti neurotikussága remekül kiegészíti egymást, hiteles minden interakciójuk, és a kapcsolatuk alakulása is. Bár a "fordulat" nem annyira meglepő, mint amilyennek szánhatták, és különösebb meglepetések nélkül halad a film a végkifejlet felé, az út annyira vidám, érzelmes, és az abszurd szituáció ellenére életszerű, hogy minden kiszámíthatósága ellenére végig izgul az ember.

Cristin Milioti Forrás: Hulu/2020 Hulu/Christopher Willard

A hab a tortán pedig J.K. Simmons, akinek minden pillanata arany.

A Palm Springs egy igazán kellemes meglepetés, az első perctől az utolsóig szórakoztató.

A tengeren túlon januárban a Sundance Filmfesztiválon mutatkozott be, majd nyáron a Hulun debütált, de hozzánk szerencsére a mozikba is eljutott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!