Vágólapra másolva!
A 27. Szarajevói Filmfesztivál szervezői bejelentették az augusztus 13-án kezdődő filmünnep versenyprogramját. Az NFI Inkubátor Programban készült, A legjobb dolgokon bőgni kell című film meghívást kapott a rangos versenybe a Szarajevó Szíve díjért. A nemzetközi zsűri tagja lesz Horvát Lili forgatókönyvíró-rendező.
Vágólapra másolva!

Grosan Cristina első mozifilmjében, A legjobb dolgokon bőgni kell-ben olyan harmincasokról mesél, akik egyszerre próbálnak megfelelni saját maguknak és a környezetüknek, miközben az életük alapvető döntéseit sem képesek meghozni.

Úgy élnek, mintha még mindig egyetemisták lennének: közös albérletben, üres hűtővel, éjszakai bulikkal, két óra alvással, másnapokkal.

Szeretnék máshogy csinálni, mint az előző generáció, ugyanakkor menekülnek a döntések elől. A legjobb dolgokon bőgni kell hitelesen, őszintén és nagy adag öniróniával mutatja be az útkeresést.

– nyilatkozta Grosan Cristina.

Jelenetkép a filmből Forrás: Laokoon Filmgroup

Grosan Cristina erdélyi filmrendező a forgatókönyvet közösen jegyzi Rainer-Micsinyei Nórával, aki egyben a film főszereplője is. Az NFI Inkubátor Programjában készült dramedyben jelentős szerepet kapott Bányai Kelemen Barna, és tíz év után visszatért a mozivászonra Hernádi Judit.

A szarajevói fesztivál dokumentumfilmes versenyébe Körösi Máté Dívák című alkotása kapott meghívást, a diplomafilmek versenyében Bíró Bálint, Szakály Réka Anna és Rudolf Olivér munkái mutatkoznak be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről