Itt a hivatalos bejelentés: jön a Shrek 5. része

Vágólapra másolva!
A DreamWorks Animation hivatalosan is bejelentette, hogy készül a Shrek ötödik epizódja, az új rész megjelenési dátumát pedig 2026. július 1-re tervezik.
Vágólapra másolva!

A stúdió közleménye szerint az eredeti Shrek szereplőgárdájából Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz is visszatér karaktereik szinkronhangjaként. A Csizmás kandúr szerepét játszó Antonio Banderas visszatéréséről azonban egyelőre nem érkeztek hírek - írja a Variety.

 Az új epizódot Walt Dohrn rendezi, 

aki korábban a Shrek 2. és a Harmadik Shrek forgatókönyvírója és színésze volt,  valamint a Shrek a vége, fuss el véle írásában és szinkronizálásában is részt vett. A Shrek 5 társrendezője Brad Ableson, a producerek pedig Gina Shay és Chris Meledandri lesznek.
   

A Deadline szerint Eddie Murphy már júniusban elszólta magát arról, hogy megkezdte a hangfelvételeket a Szamár szerepéhez, és külön produkcióra is készül.  

2001. és 2010. között négy Shrek-film született. Az első produkció - amely Oscar-díjat is kapott - alapozta meg a DreamWorks Animation erős pozícióját a piacon, miután 

a film mintegy 487 millió dolláros (177 milliárd forintos) jegybevételt hozott a stúdiónak világszerte.

A Shrek 2. globális bevétele elérte a 928 millió dollárt (337 milliárd forintot), a Harmadik Shrek 813 millió dollárt (295 milliárd forintot), a Shrek a vége, fuss el véle pedig 752 millió dollárt (273 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál. Szintén kasszasiker lett a Csizmás, a kandúr 2011-ben és 2022-ben bemutatott epizódjai - írja a Daily Mail.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről