A jellegzetes Halle Berry-mosoly A szervezetben is látható, Mark Wahlberg kapja

Vágólapra másolva!
Ha Mark Wahlberg és Halle Berry főszereplésével készül egy film, és a forgatókönyvírók nem nagyon rontják el a történetet, akkor garantált a szórakozás. A szervezet nem igazán jó film, de nem is rossz. Nyári szórakoztató filmnek viszont nagyon is elmegy. Remek akciójeleneteken izgulhatnak a nézők, amelyek nagy része ebben a filmben nem lesz sikeres. Itt a rossz emberekkel szembe szálló kémek temérdek alkalommal elbuknak.
Vágólapra másolva!

Mindjárt a film elején a James Bond-filmekre jellemző akciójelenetet láthat a néző, amely azért lóg ki a temérdek hasonló jelenetek sorából, mert itt nem lesz sikeres a küldetés. A szervezet elején szinte senki nem éli túl a bevetést. Az igazat megvallva nem éppen jellemző kezdés ez ebben a műfajban. Aztán kiderül, az egész film ilyen, néhány sikeres akciót néhány sikertelen követ, ahogy ez valószínűleg az életben is így van. A történet főszereplője Roxane Hall (Halle Berry) egy titkos szervezetnek dolgozik. A konfliktus középpontjában a nyugati világ kémjeinek személyazonosságát tartalmazó lista megszerzése áll, ha rossz kezekbe kerül, lehúzhatja néhány titkosszolgálat a rolót, legalábbis addig, amíg nem épít egy új szervezetet.

A szervezet
A szervezet
Fotó: Netflix

A szervezetben Halle Berry és Mark Wahlberg hitelesen adja elő az egymásra találó szerelmeseket

A szerencsétlen kimenetelű akció után, Roxanne egykori középiskolai szerelméhez, Mike McKennához (Mark Wahlberg) fordul, aki építőmunkásként keresi a kenyerét és bár hiányzik neki a lány, az már kevésbé, hogy golyók repkedjenek a feje körül. Mégis belemegy a dologba és a gyorstalpaló után egy félelmetes akció kellős közepén találja magát ahol nincsen hiány autós üldözésben és bunyóban.

A szervezet
A szervezet
Fotó: Netflix

Bár a film cselekménye nem kevés alkalommal tűnik hiteltelennek, valamint a tempóját illetően is lehetnek kifogások, a két főszereplő szerelmi évődése, Halle Berry és Mark Wahlberg által alakított figurák közötti folyamatos dinamika életet lehel az amúgy sokszor unalmassá váló filmbe, a két színész játéka viszont megmenti az alkotást, mert már csak miattuk is érdemes megnézni a filmet.

A szervezet
A szervezet
Fotó: Netflix

Az viszont valószínűleg sokat elvesz a film élvezeti értékéből, hogy a néző sokszor érezheti úgy, hogy amit lát, azt már látta valahol korábban.

 Nem kevés ötlet származik más filmekből, ami nem kicsit kellemetlen a sok konkurenciával bíró akcióvígjátékok piacán. Az Egyesült Államok és Anglia mellett Olaszországban és Szlovéniában is csodálatos tájakon játszódik a film, amelyet nem igazán érthető okokból négy évig forgattak.

A szervezet
A szervezet
Fotó: Netflix

Szembetűnően hiteltelen, hogyan győzhetné le a világ különböző tájairól érkező kémeket egy építőipari munkás, aki bár részt vett egy gyorstalpalós kiképzésen, de a forgatókönyvírók nem tudták hitelesen felépíteni a karaktert, és mivel nincsen semmilyen különleges képessége, az egész film során azt várják a nézők, hogy mikor bukik el.

 Mindettől függetlenül a nyári melegben aki könnyed szórakozásra vágyik, annak ajánlható a film, bár túl megrázó színészi alakításokat ne várjon senki.

A szervezet
A szervezet
Fotó: Netflix

Akik Halle Berry rajongótáborába tartoznak, azok azért nem fognak csalódni, az 58 éves színésznő elképesztő rutinnal adja elő a jég hátán is megélni tudó és minden elbukott akciót is túlélő kémet, akinek nemcsak az esze, de a szíve is a helyén van.

Hiába lagymatag néha a sztori, jó nézni az önmagával és a világgal egyensúlyba lévő színésznő magabiztos játékát. Láttuk már őt James Bond-filmben, macskanőként, X-man-alkotásokban vagy John Wick harmadik felvonásában, és mindig bele tudott rakni némi csak rá jellemző fűszert. Mindez A szervezetben sem marad el, a jellegzetes Halle Berry mosolyról nem is beszélve.
Sommásan: 6/10

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!