Egy évad után véget ér a Kaos, a görög istenek komédiája

Vágólapra másolva!
Nyolc epizód és mindössze egy évad után véget ért Jeff Goldblum új sorozata. A Kaos, a görög isteneket modern köntösbe bújtató fekete komédia idén augusztusban jelent meg a Netflix kínálatában, és a nézőktől, valamint a kritikusoktól is pozitív visszajelzéseket kapott, ezért is meglepő a sorozat elkaszálása.
Vágólapra másolva!

Az amerikai színészlegendát, Jeff Goldblumot a rajongók már többször emelték isteni státuszba szakmai teljesítménye miatt, és a Kaosban végre karakterként is ebben a szerepkörben tetszeleghetett, hiszen a görög mitológia legnagyobb alakját, Zeuszt játszotta el. Az alaptörténetet ugyan nem lehet mainak tekinteni, hiszen Prométheusz büntetését dolgozza fel, viszont napjainkban játszódik, és rengeteg aktuális problémát dolgoz fel. A Kaos szereposztása olyan színészeket vonultat még fel, mint Janet McTeer (Héra), Stephen Dillane (Prométheusz) vagy a Harry Potter-filmek sztárja, David Thewlis (Hadész).

Jeff Goldblum sütöget a Kaos egyik jelenetében. (Fotó: ZUMAPRESS.com)
Jeff Goldblum sütöget a Kaos egyik jelenetében.
(Fotó: ZUMAPRESS.com)

Instagramon értesültek a Kaos végéről

Elsőként az Eurüdikét alakító Aurora Perrineau búcsúzott a projekttől egy Instagram-posztban.

„Hát… ez fájdalmas. Nehéz kifejezni azt, hogyan is érzek, de megpróbálom.” 

kezdte sorait a sorozat Eurüdikéje.

Perrineau a bejegyzésben elmeséli, milyen fontos volt számára a sorozat, mennyire nagyra tartja a kollégáit, és kiemeli, hogy valami igazán emberit sikerült alkotniuk. A színésznő korábban ugyan törölte a posztot, de azóta ismét elérhető az oldalán.

Mi lehetett a vég oka?

Bár a Charlie Covell által megalkotott széria a premierét követően négy hétig szerepelt a tíz legjobb, angol nyelvű sorozat listáján, az Egyesült Államokban. Ezenfelül egy hét alatt, alig több mint három millióan nézték meg, azóta ez a szám pedig csak majd 15 millióra kúszott fel. Ezek a nézettségi adatok elég középszerűnek számítanak a Netflixen, feltételezhetően ez állhat a sorozat hirtelen befejezésének hátterében. Nem ez az első alkalom, hogy a streamingszolgáltató váratlanul eltöröl egy sorozatot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!