A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

Kinek való az irodai, adminisztrációs munka és kinek nem?

Mi kell az elhelyezkedéshez és munkába álláshoz?
Fotó: freepik.com
Vágólapra másolva!
Az irodai, adminisztrációs munka olyan terület, ami szinte minden cégnél elkerülhetetlen feladatokat igényel. A digitalizáció korában pedig ez ma már leginkább számítógépen történő munkavégzést jelent – persze azért még a papírokról, dokumentumokról sem mondtunk le. Tisztaságmániások, rendmániások, kereteket és szabályokat kedvelők figyelem!
Vágólapra másolva!

Egyre több az adminisztrációs irodai munkakör Magyarországon is

Hazánkban is tapasztalható egyfajta növekedés az irodai, adminisztrációs munkakörök számát tekintve. Ez a tendencia részben a gazdasági növekedésnek, részben pedig a vállalatok belső folyamatainak is köszönhető – a cégek ugyanis egyre inkább átláthatóak, transzparensen működnek, és nem csupán a külső szabályoknak való megfelelés céljából, hanem belső auditok, hatékonyságnövelés miatt is.

Az adminisztratív pozíciók széles spektrumot ölelnek fel, az egyszerű ügyintézői feladatoktól a bonyolultabb projektmenedzsmentig. Ezek a munkák biztonságos és kiszámítható munkakörnyezetet kínálnak, ahol a precizitás és a szervezőkészség elengedhetetlen. Ilyen típusú állásokra pedig a vidéki városokban is jelentkezhetünk, mint például Kaposváron, ahol több olyan cég és vállalat is képviselteti magát, amelyeknek nagy szüksége van az irodán belüli munkaerőre.

Az aktuális meghirdetett munkák elérhetőek a helyi álláskereső kaposvarallas.hu oldalán, de konkrétan irodai, adminisztrációs kategóriára is szűrhetünk – ez esetben a https://kaposvarallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka elérhetőségen lehet jelentkezni a releváns lehetőségekre.

Előnyök és érvek az adminisztrációs, irodai munkakör mellett és kihívások

Az adminisztratív munkakörök kiszámíthatóak, stabil munkarendet és biztos jövedelmet jelentenek. Nagy előny továbbá, hogy minden tiszta és átlátható, rendszerezett. Aki szeret odafigyelni a részletekre, keretek között dolgozni és fenntartani a munka-magánélet egyensúlyt, annak ez tökéletes pálya lehet. Ráadásul nem is olyan stresszes munkáról van szó, persze az olykor monotonitásba fulladó munkavégzés idővel unalmassá válhat.

Vállalkozó szelleműeknek, rugalmas munkaidőt kedvelőknek, dobozon kívül gondolkodóknak nem biztos, hogy ez lesz a megfelelő munka, de nekik sem kell csüggedniük, hiszen rengeteg egyéb munkakör található a kaposvarallas.hu oldalán – ha éppen az álláskereséssel, és nem a saját üzlet felépítésével vannak elfoglalva!

Mi kell az elhelyezkedéshez és munkába álláshoz?

Az adminisztrációs munkakör betöltéséhez általában legalább középfokú végzettség és alapvető számítógépes ismeretek szükségesek. Fontos továbbá a precizitás, a jó kommunikációs készség és a csapatmunkára való hajlandóság, de előnyt jelent az adminisztratív tapasztalat, az ügyfélkezelési gyakorlat és az idegennyelv-ismeret.

A jelentkezőknek gyakran egy rövid betanulási időszakon kell átesniük, amely során elsajátítják a cég speciális rendszereit és folyamatait. Az elhelyezkedéshez és sikeres munkavégzéshez azonban elengedhetetlen a folyamatos tanulás és fejlődési hajlandóság, mivel a digitalizáció és az új technológiák folyamatosan alakítják az adminisztrációs munkaköröket.

(x)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!