A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Fantasztikus formában vív Párizsban a magyar férfi párbajtőrcsapat, amely az oimpiai döntőre készülhet. A franciák elleni elsöprő vívás sokáig emlékezetes marad.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.

A kazah csapat könnyed, 45-30-as legyőzése után sokkal nehezebb feladat következett a magyar férfi párbajtőrcsapat számára. A Grand Palais-ban telt háznyi közönség előtt a franciákkal kellett vívni a döntőbe jutásért.

Andrásfi Tibor Yanick Borel ellen kezdte az elődöntőt. Már az első asszóban látszott, mennyire kiélezett küzdelem lesz ez. Andrásfi nagyon türelmesen vívott és a 3 perc leteltével 2-1-re vezetett. A következő asszóban Siklósi Gergely Cannone ellen vívott. Siklósi nagyon jó taktikával 4-3-ra nyert, így két asszó után 6-4-re vezettek a magyarok. A Midelton-Koch Máté csötre zárta az első kört.Ezt is a mieink nyerték meg 4-2-re, ezzel pedig 10-6 lett az állás.

IMG_7643
Siklósi Gergely csodásan vívott
Fotó:  Csudai Sándor - Origo  /  Csudai Sándor - Origo 

Jött Andrásfi és Cannone. Hihetetlen, hogy vívtak a magyarok. Az 5-2-es asszógyőzelem után már 15-8 volt az állás ide. Ez a legszebb álmainkban sem láttuk jönni. A Koch-Borel asszóban 17 találat esett, 9-8-ra nyert Koch Máté és ezzel 24-16-ra vezetett Magyarország. Hihetetlen, hogy vívtak a magyarok! Siklósi 6-2-vel intézte el Mideltont. A francia csapat csak bámulta a mieink vívását. Ilyet még nem látott a jó öreg Grand Palais. A franciák cseréltek. Paul Allegre érkezett hozzájuk. Koch Mátét ezzel sem lehetett megzavarni, 5-3-ra nyert. Ez az asszó is megvolt, 35-21-re vezettünk.

IMG_7634
A francia közönség döbbent csendben ült
Fotó:  Csudai Sándor - Origo  /  Csudai Sándor - Origo 

Két asszó volt hátra. Az Andrásfi-Mildelton csörte 5-5-re végződőtt, ez volt az első olyan asszó, amit nem nyertek meg a magyarok. Az utolsó meccsen Siklósi-Borel csatát láttunk. Ezt is sikerült megnyerni, s ezzel Magyarország ugyanúgy 45-30-ra nyert, mint az elődöntőben a kazahok ellen.

A döntőt 20.30-kor Japán elen vívjuk.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!