A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
Vágólapra másolva!
Erősödéssel indult útjára hétfőn a forint, ám kora délután veszített értékéből. A forint nem erősödött a jegybanki kamatemelésre, mert a külföldi befektetők már korábban beárazták a lépést. Délután 275 forint alá került az euró, a dollár viszont jelentősen olcsóbb lett a déli árfolyamához képest.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül8 bejegyzés
08:15
január 24, 2011
Vágólapra másolva!

Erősödéssel indította a hetet a forint

Hétfő reggel negyed nyolckor 273,85 forintot kellett fizetni egy euróért a devizapiacon. A dollár 201,40 forintba, míg a svájci frank 209,95 forintba került ugyanekkor.

Péntek este nyolc óra körül egy euró 274,65 forintba került a nemzetközi kereskedelemben. A svájci frankot 210,79 forinton jegyezték, egy dollár pedig 202,08 forintba került ekkor.

A Reuters hírügynökség múlt héten kiadott elemzése szerint az elemzők többsége arra számít, hogy a Monetáris Tanács megemeli a jegybanki alapkamatot, mégpedig 25 bázisponttal 6,00 százalékra.

08:39
január 24, 2011
Vágólapra másolva!

Mást gondolnak az euróról a befektetők, mint eddig

A fedezeti alapok és a devizakereskedők az euró erősödésére számítanak, míg korábban épp az esésre spekuláltak - derül ki a Financial Times cikkéből, amely szerint az euróövezet adósságválságával kapcsolatban változott meg az intézményi befektetők hozzáállása.

A lap a chicagói tőzsde adataira hivatkozik, amelyet gyakran használnak az intézményi befektetői kör egyfajta lakmuszpapírjának; ezen a spekulatív parketten a befektetők az elmúlt héten 8 milliárd eurót vásároltak, ami rekordértéket jelent. A spekulatív pozíciók eredője ebből adódóan az euró esésére játszó 7,4 milliárd eurónyi short pozícióból 688 millió eurónyi long pozícióra változott (vagyis ennyivel nagyobb értéket tesznek ki azok a befektetési fogadások, amelyek az euró emelkedésére játszanak).

10:13
január 24, 2011
Vágólapra másolva!

Raiffeisen: A kamatemelés elmaradása gyengítheti a forintot

Hétfőn délelőtt, nem sokkal kilenc óra után az euró 273,50 forintba került a devizapiacon, a dollárért 201,40, a svájci frankért pedig 209,50 forintot kellett adni. A reggeli - 7 óra utáni - szintekhez képest az euró és a frank közel fél forinttal lett olcsóbb, a dollár jegyzése nem változott.

A Raiffeisen hétfőn  reggel publikált elemzése szerint a csütörtökön elszenvedett veszteség egy részét korrigálta pénteken a forint és hétfőn is erősödött. A régióban a lengyel zloty is hasonló mozgásokat produkált az elmúlt napokban. "A további forinterősödéshez az euró árfolyamának át kell törnie a 272, illetve 271,50 forintos szintet" - vélik a bank szakemberei.

A forint árfolyamát hétfőn a nemzetközi hangulat mellett a magyar jegybank monetáris tanácsának döntése is befolyáolhatja. Az elemzői konszenzus szerint folytatódik a novemberben indult kamatemelési ciklus, a Raiffeisen szakértői szerint azonban az elmúlt hetekben bekövetkezett forinterősösés miatt a magyar jegybankárok nem fogják megemelni a kamatot. "A piac által várt kamatemelés elmaradása viszont gyengítheti a forintot" - áll az elemzésben.

12:54
január 24, 2011
Vágólapra másolva!

Gyengülni kezdett a forint

Kevéssel dél előtt egy euró 274,80 forintot, egy dollár 202,50 forintot, egy svájci frank pedig 211,10 forintot ért. Mind a három devizaárfolyam alacsonyabb szinten kezdte a napot, azaz a forint gyengült a jegybanki kamatdöntés előtt.

15:10
január 24, 2011
Vágólapra másolva!

A kamatemelés ellenére gyengébb lett a forint

Hétfőn délután negyed 3 előtt, a magyar jegybank kamatemelésről szóló döntése után az euróért 275,50 forintot kértek a devizapiacon, a dollár árfolyama ekkor 202 forint körül járt, a svájci frank pedig 211,10 forintnál tartott. Ez azt jelenti, hogy a reggeli árfolyamszintekhez képest a a forint gyengült.

A kamatemelés általában kedvez a forintnak, mert növeli a magyar befektetési eszközök által kínált hozamot, de most elmaradt az erősödés. Kolba Miklós, az ING devizaüzletág-vezetője [origo]-nak azt mondta, hogy a döntést már beárazták a befektetők, azaz számítottak a döntésre és ennek megfelelően alakították ki a pozícióikat. A szakember hozzátette: az átlagosnál gyengébb a forgalom, nagy mozgások nincsenek.

"A forint hétfői értékvesztése ellenére a befektetők hangulata alapján inkább a forint erősödésére van kilátás. A forint megítélését ugyanis javítja, hogy Irina Ivascsenko, a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselője egy nyilatkoztatában közölte, ígéretesek a kormány februári reformjai. Emellett az euró dollárral szembeni erősödése is pozitív tényező a forint szempontjából" - tette hozzá Kolba Miklós, aki szerint a következő napokban az euró jegyzése 272,50 és 277,50 forintos sávban ingadozhat.

17:59
január 24, 2011
Vágólapra másolva!

Két forinttal gyengült a dollár

A kamatemelés után némileg ingadozott a forint a főbb devizákkal szemben, délután 5 óra előtt azonban 275 forint alatt tartózkodott az euró. A dollár jelentősen, több mint 2 forinttal olcsóbb lett, a svájci frank azonban nem változott érdemben délután. Az euróért ekkor 274,6, a dollárért 200,8, a frankért 211,6 forintot adtak.

18:18
január 24, 2011
Vágólapra másolva!

A kamatemelés lehetőségéről beszélt az európai jegybank

Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke a Wall Street Journalnek arról beszélt egy interjúban, hogy az inflációs nyomásra reagálni fog a jegybank, ami kamatemelést sejtet. A Wall Street Journal azt írta, hogy ezek után kezdett szárnyalni az euró a dollárral szemben, ami a zöldhasú forinttal szembeni árfolyamán is meglátszott: a dollár 203 forint fölött járt dél körül, majd öt óra után 201 forint alá került.

21:02
január 24, 2011
Vágólapra másolva!

Estére 212 forint fölé lépett a svájci frank

Estére alig változtak a főbb devizaárfolyamok, viszont a svájci frank kis lépésekkel 212 forint fölé araszolt. Az eurót este nyolc előtt 274,5, a dollárt 201,2 forintért adták, a frank a reggeli 210,8 forintról estére 212 forintra emelkedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!