A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
Vágólapra másolva!
Délután egyhavi mélypontra süllyedt a svájci frank euróval szembeni árfolyama, miután a svájci gazdasági miniszter aggodalmát fejezte ki az árfolyam miatt, s ez a forinttal szemben is megmutatkozott. Estére azonban a svájci frank újra erősödni kezdett.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül10 bejegyzés
08:15
január 19, 2011
Vágólapra másolva!

211 forint alá ment a svájci frank

Szerda reggel, negyed nyolckor 272,65 forintot ért egy euró a devizapiacon. A dollárért ekkor 202,31 forintot, míg a svájci frankért 210,95 forintot kellett adni.

Kedd este, röviddel nyolc óra előtt az euró 272,65 forintot ért a reggeli 274,15 forint után. A svájci frank este 211,53 forintba került, míg a dollárért 203,92 forintot kellett adni.

08:25
január 19, 2011
Vágólapra másolva!

Több helyről is segítséget kaphat a forint

Szerdán támogathatja a forintot a magyar miniszterelnök, az Európai Bizottság elnöke és az Európai Parlament elnökének közös sajtóértekezlete a magyar EU-elnökségi programról, és támogató az is, ha kitart az euró lendülete a dollárral és a svájci frankkal szemben. Azonban az előlegezett piaci bizalom hosszabb távon a magyar kormány által februárra ígért költségvetési reformprogram tartalmától függ, írta kereskedők, elemzők véleményét idézve szerda reggel a Dow Jones hírügynökség.

Elemzők szerint a forint erős ellenállásra számíthat 270/euró táján, további, számottevő javulásra csak február után lehet számítani a reformprogramtól függően.

08:40
január 19, 2011
Vágólapra másolva!

A Raiffeisen szerint a 270 forintos szintet is áttörheti az euró

"Idei csúcsára erősödött a forint az euróval szemben, miután a nemzetközi és a hazai kockázati profil is javulást mutatott. Az eurózóna adósságválságával kapcsolatos aggodalmak enyhülni látszanak, annak ellenére, hogy az európai vezetők egyelőre nem álltak elő újabb válságkezelő javaslatokkal" - kommentálta az utóbbi napok devizapiaci eseményeit a Raiffeisen kedden este kiadott elemzése.

A svájci frank is gyengült a korábbi történelmi csúcsok közeléből, ami szintén javítja a hazai kockázati megítélést. A régió iránti bizalom is töretlen: a kamatemelési várakozások nyomán erősödött a forint, később a zloty, a cseh korona pedig több mint kétéves csúcsot döntött.

A Raiffeisen szakértői úgy látják, hogy a Magyarországgal szembeni befektetői megítélés javulását hozta a kormányfő múlt heti beszéde is, aki a korábbi "konfrontatív kommunikációt feladva, most már piackonform hangnemben beszélt". Az elemzés szerint a februárban bejelentendő strukturális reformokkal kapcsolatos szkeptikus várakozások ennek nyomán javultak, és a következő hetekben tovább javulhatnak, ami a forintot támogató tényező lehet.

"Ha külföldön is kedvező marad a hangulat, akkor a forint tovább erősödhet, a 270 forintos euróárfolyam áttörése esetén viszont már megfontolnánk az euró vételét" - írják az elemzők utalva arra, hogy a 270 forint alatti tartományból könnyen visszafordulhat a kurzus. A Raiffeisennél úgy vélik, hogy a magyar jegybank monetáris tanácsa jövő hétfőn a kamatszint tartásáról fog dönteni, a kamatemelés esélyét csökkenti ugyanis a forint közelmúltbeli erősödése is, a várt emelés elmaradása ugyanakkor a forint újbóli gyengülésében csapódhat le.

09:45
január 19, 2011
Vágólapra másolva!

Egyre gyengül az euró és a svájci frank

Egy euróért 271,55 forintot kellett fizetni a devizapiacon háromnegyed kilenckor. A dollárért 201,30 forintot kértek, a svájci frank pedig 210,15 forintot ért ugyanekkor.

11:35
január 19, 2011
Vágólapra másolva!

Korrigált a forint

Egy euróért 272,55 forintot, a dollárért 202,55 forintot, a svájci frankért pedig 211,35 kellett fizetni a devizapiacon fél tizenegy után, amikor Orbán Vikor miniszterelnök megkezdte beszédét az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban.

12:21
január 19, 2011
Vágólapra másolva!

Az euró/dollár jobban érdekli a forintot, mint az Orbán-beszéd

Negyed 12-kor az euró 272,35 forinton, a dollár 202,60 forinton, a svájci frank pedig 211,20 forinton állt. Az Orbán Viktor magyar miniszterelnök EP-beszéde utáni jegyzések nem jelentenek jelentős elmozdulást ahhoz a szinthez képest, amit a magyar kormányfő beszéde előtt jegyeztek fel.

"Nagy mozgást szemmel láthatóan nem váltott ki a forintpiacon az Európai Parlamentben elhangzott Orbán-beszéd" - mondta érdeklődésünkre Kolba Miklós, az ING devizakereskedője negyed órával a beszéd vége után. "A forgalom alacsony, az érdeklődés mérsékelt, a forint leginkább az euró/dollár árfolyam enyhe hullámzásait követi" - tette hozzá a szakember.

15:37
január 19, 2011
Vágólapra másolva!

Kamatemelés Varsóban, nem moccan a forint

Fél háromkor egy euróért 272,30 forintot, egy dollárért 201,40 forintot, egy svájci frankért pedig 209,80 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon. A forint nem reagált az Orbán Viktor magyar miniszterelnök európai parlamenti beszéde utáni - elsősorban a médiatörvényt érintő - kritikákra.

A lengyel központi bank szerdán megemelte irányadó rátáját, és ezzel a 2008-as pénzügyi válságot követő első emelést hajtotta végre - közölte a Quaestor. A döntéshozók a magas infláció miatt emeltek, a kamat 25 bázisponttal, 3,75 százalékra ment fel. Az elemzők számítottak a lépésre, mondván, hogy a bank csak így tudja megvédeni a saját, 2,5 százalékos inflációs célértékét. Az euróval szembeni zlotykurzus a kamatemelés bejelentése után 3,8781-ről 3,86 alá is benézett.

16:03
január 19, 2011
Vágólapra másolva!

Megszólalt a miniszter, esik a svájci frank

A svájci frank egy hónapja nem látott szintre esett az euróval szemben az után, hogy a svájci gazdasági miniszter, Johann Schneider-Ammann azt mondta, hogy aggódik a deviza árfolyama miatt - közölte a Bloomberg. A hírügynökségnek nyilatkozó elemzők szerint a miniszteri szavak egyfajta verbális intervenciónak tekinthetők, amivel épp az árfolyam gyengülését akarta elérni a politikus. Az euróval szembeni frankárfolyam az 1,2998-as szinten is járt, aminél legutóbb tavaly december 14-én volt gyengébb a frankkurzus.

A miniszter szerint a múlt héten felvetett lehetőség, amely szerint a svájci bankoknak egy "gentleman's agreement" keretében vállalniuk kellene, hogy tartózkodnak a spekulációtól a frankpiacon, nem járható út. "A hetvenes években már volt ilyen próbálkozás, és nem működött. Tekintve, hogy a teljes frankpiaci forgalom 5 százaléka bonyolódik Svájcban, most sem működne" - jelentette ki.

18:24
január 19, 2011
Vágólapra másolva!

Kissé visszapattant a frank

A svájci frank 209,5 forintig gyengült délután a svájci miniszter szavai után, azonban erről a szintről visszapattant az árfolyam. Öt óra után 210,4 forint volt a frank, az eurót ugyanekkor 272,5, a dollárt 201,8 forintért adták.

21:57
január 19, 2011
Vágólapra másolva!

Erőt nyert a svájci frank

Estére az euró és a dollár árfolyama is a délutáni szinten ragadt, de a svájci frank erősödésbe kezdett. Kilenc óra előtt a frankért 211,6 forintot adtak, pedig nap közben 209,5 forintnál is járt már az árfolyam.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!