A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
Vágólapra másolva!
Az iráni fenyegetés híre, illetve az Egyesült Államokból érkező kedvezőtlen gazdasági adatok hatása összeadódott, s emiatt a svájci frank hirtelen meglódult délután, átlépve a 209 forintos szintet is. Pedig a forint egy hete nem látott erős szintjén is volt csütörtökön, többek közt a lengyel zloty segítségének köszönhetően.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül12 bejegyzés
08:22
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

Enyhe árfolyammozgások

Egy euróért 270,25 forintot kellett fizetni reggel fél nyolc előtt néhány perccel a devizapiacon. A dollár ekkor 199,17 forintba, a svájci frank 207,65 forintba került.

Szerda estére erősödött a forint a fontosabb devizákkal szemben, az euró jegyzése nyolc óra előtt 270,48 forintnál járt, a dollár 199,62 forintba került, a svájci frankért pedig 207,32 forintot kértek.

08:55
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

A piacok továbbra is a kormány tervét várják

A devizapiacon és az állampapírpiacon is várják a kormány költségvetési szerkezeti átalakítási tervének részleteit, a forint viszonylag erős árfolyamában megmutatkozó megelőlegezett bizalom azonban elpárologhat. "Növekedik a kockázata annak, hogy az optimizmus az ellentétébe fordul a következő hónapokban" - idézte a svéd Nordea Bank elemzését a Dow Jones amerikai gazdasági hírügynökség.

09:15
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

Erőre kapott a forint

Negyed kilenckor 269,45 forintort ért egy euró a devizapiacon. A dollár árfolyama 198,70 forintnál járt ekkor, a svájci frank pedig 206,90 forintba került.

10:15
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

Ugrál a svájci frank árfolyama

Az euró jegyzése 269,60 forintnál járt negyed tízkor. A dollár 198,45 forintba, a svájci frank 207,55 forintba került ugyanekkor.

10:25
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

Nem reagált a piac a hiányadatra

A Raiffeisen Bank csütörtök reggeli elemzése felhívja a figyelmet arra, hogy szerdán Csáki Csaba, a monetáris tanács tagja a kamatszint tartása mellett érvelt a jövő hétfői ülésen, a csökkenő országkockázat és a kedvező januári inflációs statisztika miatt.

Az elemzés szerint devizapiaci reakció nélkül maradtak szerdán azok a hírek, amelyek szerint a vártnál nagyobb önkormányzati hiány, illetve az MNB pénzügyi számlák statisztikája alapján valószínűsíthetően mégis elvétette a tavalyi 3,8 százalékos hiányt Magyarország.

10:47
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

A 270 forintos szint alatt maradt az euró

Csütörtökön tíz perccel tíz óra előtt az euróért 269,80 forintot kellett adni a devizapiacon, a svájci frank 208 alatt mozgott, a dollár árfolyama pedig 199 forintnál tartott.

Ez azt jelzi, hogy a napot gyengébb szinteken kezdő forint a kora délelőtti erősödés után veszített ugyan az előnyéből, de az euró a lélektanilag fontos 270 forintos szint alatt maradt.

11:13
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

Jól jön a forintnak a magas kamat

"Alig van forgalom a piacon, nem jelent meg semmilyen árfolyammozgató hír külföldön vagy belföldön. A tehetetlenség hajtja előre a forintot" - számolt be a csütörtöki devizapiaci helyzetről Kolba Miklós, az ING devizaüzletág-vezetője az [origo]-nak.

Szerinte ez azt jelenti, hogy komolyabb nemzetközi hír nem született, ha pedig nincs aktuális sztori, amely befolyásolná a befektetőket, akkor megnézik a kamatokat, és az attraktívabb, azaz magasabb kamatot ígérő országok felé indulnak. "Ennek köszönhető a forint erősödése, de komoly érdeklődésről vagy forgalomról szó sincs" - tette hozzá Kolba.

A szakember azt is elmondta, hogy a magas kamat tehát viszi előre a forintot, de a nagyobb arányú erősödést megakadályozza, hogy a befektetők forintba vetett bizalma gyengült. "Ez azzal magyarázható, hogy a kormány eredetileg februárra ígérte a reformcsomagot, emiatt a befektetők jó vásárnak tekintették a forintot, ám a kormány első körben jelezte, hogy később ismertetik a csomag részleteit. A halogatást pedig a piaci szereplők nem szeretik" - fogalmazott Kolba Miklós, és hozzáfűzte, hogy amíg nem jelenik meg komolyabb hír, addig az euró jegyzése 268 és 272 forint között ingadozhat.  

A Commerzbank szerint a csütörtöki szerény forintertősödéshez hozzájárult, hogy csütörtökön a lengyel pénzügyminiszter-helyettes szavaira erősödött a zloty, ez közvetve pedig a forintnak is erőt adott. Ludwig Kotecki úr közölte, hogy reális a 2012-es államháztartási deficitcél 3 százalék alatt tartása. Ez pedig mindenképpen pozitív hír a lengyel deviza szempontjából. "A lengyeleknél csütörtökön vagy pénteken ismerteti a kormány a reformcsomagot, ami - ha nem halasztják el a bejelentést, és megfelelő elemeket fog tartalmazni - tovább erősítheti a lengyel fizetőeszközt" - áll az elemzésben.

13:28
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

A Fed prognózisa is jót tett a forintnak

Fél egykor egy euró 269,50 forintot, egy dollár 198,70 forintot, egy svájci frank pedig 207,50 forintot ért a bankközi devizapiacon. A Bloomberg jelentése szerint mind a forint, mind pedig a lengyel zloty abból profitált, hogy az amerikai jegybank, a Federal Reserve (Fed) megemelte az amerikai gazdaság növekedésére adott előrejelzését. A hírügynökség szerint a forint február 9. óta nem volt olyan erős, mint csütörtökön.

15:20
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

Árnyalatnyit tovább gyengült az euró

Az euró jegyzése 269,20 forintnál járt negyed három után néhány perccel. A dollárért ekkor 198,50 forintot kellett fizetni, a svájci frank pedig 207,65 forintot ért.

17:34
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

Irán és az USA erősítik a svájci frankot

Két hatás összeadódása erősíti a svájci frankot. Az Egyesült Államok statisztikai hivatala szerint magasabb lett a vártnál az inflációs és a munkanélküliségi adat is - írta a Reuters. A muzulmán világ hírei miatt biztonságot kereső befektetők emiatt nem a dollárt, hanem más biztonsági devizákat keresnek.

Irán fenyegető lépésének hírei okoztak zavart a devizapiacon - írta a Wall Street Journal. Az iráni Press Tv híradása szerint a perzsa állam két hadihajót küldött a Szuezi-csatornához, s tárgyalásokat folytatott az egyiptomi vezetéssel, hogy engedje át azokat a Földközi-tengerre. Amennyiben megvalósulna, a lépés komoly fenyegetés lenne Izrael számára, amelyet csak súlyosbít, hogy a hír a muzulmán világ forradalmi hangulata közepette érkezett.

A gazdasági szaklap szerint a hír a biztonságos befektetések felé fordítja a devizapiacokat, s mivel a közel-keleti fenyegetés a dollár számára árt, a svájci frank és a japán jen kap általa erősítést.

A kora délutáni szintjéhez képest több mint egy forinttal, 209,1 forintra drágult a frank fél ötre. A svájci fizetőeszköz a dollárral és az euróval szemben is komoly drágulást mutatott csütörtök délután. Fél ötkor az eurót 270,1, a dollárt 198,6 forintért adták.

19:09
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

Visszatért 209 forint alá a frank

Este hat óra előtt 270 forint volt az euró, 198,4 forint a dollár és 208,5 forint a svájci frank.

21:40
február 17, 2011
Vágólapra másolva!

Estére erősödött a forint az euróval szemben

A forint erősödött csütörtök estére az euróval, miközben gyengült a svájci frankkal szemben délutánhoz képest a devizapiacon. Röviddel 20 óra előtt 269,1 forintot ért egy euró. A svájci frank jegyzése este 208,2 forint volt. A dollár csütörtök estére 198,1 forintra csökkent a szerda esti 198,4 forintról. A dollár az idén eddig 4,8 százalékkal gyengült a forinthoz viszonyítva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!