A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:45TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Reggel még a svájci frank 205 forint alatt tartózkodott, délutánra azonban átlépte ezt a szintet. A dollár 184 forint alatt ingadozott, az euró jegyzése pedig 266 forint felett járt. Devizapiaci elemzők szerint komolyabb forinterősödés nem várható, részben azért, mert a jobb lengyel gazdasági mutatók miatt a piaci szereplők inkább a zlotyba fektetik a pénzüket.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül7 bejegyzés
08:56
április 13, 2011
Vágólapra másolva!

Helyén maradt a forint

Szerdán reggel, néhány perccel hét óra előtt az euróért 266,30 forintot kellett adni a devizapiacon, a svájci frank jegyzése ekkor 204,80, a dollár pedig 183,80 forint körül mozgott. Ez azt jelenti, hogy a forint fontosabb külföldi devizákhoz mért árfolyama nem változott jelentősen kedd este óta.

 

 

09:29
április 13, 2011
Vágólapra másolva!

KBC: Megnyugvást hozott a frank gyengülése

Év eleje óta a forint az euróval szemben több mint 5 százalékot erősödött, a dollárhoz képest viszont több mint kétszer annyit, majdnem 13 százalékot. Ha a forint tavalyi legrosszabb napjaival vetjük össze a jelenlegi árfolyamot, akkor pedig 9 százalék és 24 százalékos erősödést ért el a magyar deviza.

A KBC brókercég szerdán kiadott, a forinterősödés tőzsdei cégek teljesítményére gyakorolt hatásáról szóló elemzése szerint a forinterősödés azoknak a cégeknek kedvez, amelyek devizában fizetik beszerzéseiket, tehát például terméket vagy alapanyagot importálnak, és emellett bevételük hazai pénznemben keletkezik. Következésképpen az ellenkező oldalon azok állnak, amelyek termékeiket exportpiacon értékesítik és költségeik pedig hazai valutában keletkeznek. 

"Összességében elmondható, hogy a forint erősödése csak akkor fejt ki számottevő hatást, ha néhány napnál, vagy hétnél tovább marad fenn a tendencia" - írják elemzésükben a KCB szakemberei és hozzáteszik: Mindazonáltal az erősödés hatásainak megítélésében szerepet játszik az is, hogy milyen árfolyamszinteken történik meg. "Az OTP esetében például alapjában véve nem kedvező a forint erősödése, hiszen ezzel az ügyfelei devizában meglévő hiteleinek összértéke csökken, ezzel zsugorodik mérlegfőösszege, és az ezeken nyerhető kamatbevétel is. Ugyanakkor jelen helyzetben mégis inkább jótékony hatást fejt ki az erősödő forint, hiszen csökkenti a nem fizető ügyfelek miatti céltartalékok és leírások várható mértékét, azaz valós bevételekben akár még hozhat is a konyhára" - vélik a szakértők. 

"A frankkal szembeni forintárfolyam korábban olyan kritikus szintek közelébe került, ahol már tömeges ügyfélbedőléseket vizionáltak a szakértők, az innen való elmozdulás megnyugvást hoz mind az ügyfeleknek, mind a befektetőknek" - derül ki az elemzésből.

09:47
április 13, 2011
Vágólapra másolva!

A forint helyett a zlotyt választhatják a piaci szereplők

Szerdán reggel háromnegyed 8-kor az euró jegyzése 266,30 forintnál járt a devizapiacon. A svájci frankért 204,70, a dollárért pedig 183,80 forintot kellett adni.

A Dow Jones hírügynökségnek nyilatkozó - az MTI által idézett - elemzők szerint a forint jegyzése várhatóan nem változik számottevően az utóbbi napok viszonylag gyenge árfolyamához képest, az euróval szemben továbbra is 265 forint feletti szintekre lehet számítani. "A vártnál nagyobb márciusi infláció miatt elszállt a remény, hogy a Magyar Nemzeti Bank a közeljövőben kamatot csökkent, a magyarnál jobb lengyel gazdasági mutatók miatt a devizapiaci szereplők a forint helyett inkább a lengyel zlotyt választhatják befektetéseik célpontjául" - tették hozzá az elemzők.

11:03
április 13, 2011
Vágólapra másolva!

Tartja magát a forint

Szerdán reggel, kilenc óra után nem sokkal 266,30 forintba került egy euró a devizapiacon, a svájci frank jegyzés 204,70, a dolláré 183,80 forintnál járt.

Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője szerint a vegyes nemzetközi hangulat miatt nem változott számottevően a kedd esti helyzethez képest a forint árfolyama, azaz a negatív és pozitív hírek komepnzálták egymást. A szakértő hozzátette: ha javul a nemzetközi befektetői hangulat, akkor az euró jegyzése 266 forint alá kerülhet, de komolyabb forinterősödésre nem lehet számítani.

Bár a Dow Jones hírügynökség által megkérdezett elemzők szerint a magyar gazdaság adatainál kedvezőbb lengyel mutatók miatt a piaci szereplők inkább a zloty felé fordulhatnak, Suppan Gergely szerint azonban a lengyel helyzet sem teljesen pozitív. Szerdai elemzésében a Takarékbank elemzője azt írja, hogy a lengyel fizetési mérleg korrekciója miatt aóggdnak a befektetők, emiatt a zloty gyengült az euróval szemben. Suppan azt is közölte, hogy a lengyel devizát csak átmenetileg tudta erősíteni, hogy az egyik lengyel jegybank döntéshozó testületének egyik tagja kilátásba helyezett egy 50 bázispontos - fél százalékpntos - kamatemelést.

14:55
április 13, 2011
Vágólapra másolva!

Enyhén erősödött a forint

Egy óra előtt öt perccel 266,05 forintnál járt az euró jegyzése a devizapiacon. A dollár ekkor 183,35 forintba került, míg egy svájci frank 204,13 forintot ért.

19:08
április 13, 2011
Vágólapra másolva!

205 forint felett a svájci frank

Rövid erősödés után ismét gyengült a forint. Az eurót délután öt órakor 266,7 forintért, a dollárt 183,8 forintért, a svájci frankot 205,4 forintért adták.

22:00
április 13, 2011
Vágólapra másolva!

Estére 206 forint közelébe került a frank

Este nyolc órakor a korábbinál kissé olcsóbb lett az euró, 266,5 forintért adták, ugyanakkor a dollár 184,7, a svájci frank 205,9 forintig drágult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!