Vágólapra másolva!
Az 1998-ban az Opel élére kinevezett amerikai Robert Hendry csütörtökön bejelentette: megválik tisztségétől. A General Motors rüsselheimi leányvállalatának elnöke szerződése szerint 2003-ig maradt volna posztján, azonban a tavalyi évben elszenvedett veszteségek, valamint a piac előre nem kalkulálható változása nem marasztalták posztján - közölte a Handelsblatt.
Vágólapra másolva!

Az autógyár a legpesszimistább előrejelzéseket sem teljesítette 2000-ben, operatív vesztesége közel 982 millió márkára rúgott. Az Opel éppen emiatt komoly leépítéseket tervezett az idei évben, országszerte 1700 munkahely megszűntetését, és ezzel a cég talpra tűzték ki célul.

Az üzemi tanács elöljáróinak véleménye azonban ellentétes a cégvezetésével: szerintük kevés a munkás, ennek következtében pedig alig győzi a cég Zafira modelljére szóló megrendeléseit teljesíteni. A volt cégvezető szerintük több hibás stratégiai döntést is hozott a 2000. évben, többek között nem vette figyelembe az európai valuta gyengülését, a lejtmenetbe érkező német autópiac lehetőségeit, valamint a dízelmotorok iránti fokozódó érdeklődést.

A cég új elnöke előreláthatólag a BMW egyik volt menedzsere, Carl-Peter Forster lesz, akit a cég felügyelőbizottsága március 27-én hív meg hivatalosan a vezetői székbe.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

OPEL AG

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!