A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

<FONT face="Times New Roman"> <P>A Moody's negatív kilátást adott a Deutsche Telekomnak</P></FONT

Vágólapra másolva!
Az amerikai Moody's hitelminősítő stabilról negatívra rontotta a Deutsche Telekom (DT) A2 hosszú lejaratú és Prime-1 rövid lejáratú besorolását. A minősítő intézet szakértői attól tartanak, hogy a DT idei részesedésértékesítései nem fogják kellőképpen csökkenteni a német távközlési vállalat adósságait.
Vágólapra másolva!

A változtatás növekvő bizonytalanságot tükröz, kétséges ugyanis, hogy vajon sikerül-e a DT-nak időben végrehajtani kiárusítási tervét, amelynek célja az adósság 29 milliárd eurós csökkentése ebben az évben. Az aggodalmat az értékpiaci bizonytalanság okozza - írják a Moody's elemzői, és hozzáteszik: cégük általában negatívra értékeli az európai távközlési ipar pillanatnyi kilátását.

A DT tavaly 10 milliárd eurót szedett be részesedései értékesítéséből, ezek között voltak kábeltévék és részesedések a Global One-ból és WIND-ből. Lezajlott a T-Online vonali szolgáltató elsődleges nyilvános kibocsátása is. Ily módon a Deutsche Telekom bruttó adóssága december végére 60 milliárd euróra csökkent a szeptemberi 62 milliárd eurós csúcsról, és további likvid eszközök álltak rendelkezésre 4 milliárd euró erejéig. A bonyolultabb értékesítések azonban idén várhatók, köztük a T-Mobil Internazional elsődleges nyilvános kibocsátása; ami a második félévben esedékes.

Ha jelentős eltérés lesz a tervezett menetrendtől az idén - vagyis, ha a Deutsche Telekom adóssághelyzete nem javul a várt mértékben -, akkor napirendre kerül a hitelbesorolás felülvizsgálata is, esetleges osztályzatcsökkentés kilátásával - tették hozzá az elemzők.

(MTI)

Korábban:

Egyszeri tételek növelték Deutsche Telekom nyereségét
(2000. október 31.)

Mindhárom hitelminősítő rontotta a Deutsche Telekom besorolását
(2000. október 6.)

Ajánlat:

Deutsche Telecom

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!