A Mitsubishi több mint egymillió autót hív vissza az Egyesült Államokban és Japánban

Vágólapra másolva!
A negyedik legnagyobb japán autógyár, a Mitsubushi Japánban és az Egyesült Államokban összesen mintegy 1,4 millió autót hív vissza átvizsgálásra, az első felfüggesztés hibái miatt. A hibák következtében különleges esetekben kormányzási problémák léphetnek fel. A visszahívások miatt a vállalat több vezetőjét elbocsátják állásából.
Vágólapra másolva!

A japán Mitsubishi Motors autógyártó Amerikában közel egymillió, Japánban pedig 401 ezer autó visszahívására kényszerül – közölte a cég csütörtöki jelentésében. A botrány következtében több vezetőt elbocsátanak állásából. Amerikában a visszahívások a Chrysler, a Dodge és az Eagle típusokat érintik.

Azért van szükség erre a lépésre, mert ezeknél az autóknál különleges esetekben kormányzási problémák léphetnek fel. A cég szóvivője elmondta, hogy számos balesetről érkezett jelentés, de komolyabb személyi sérülésekről nem tudnak. Azt nem tudta pontosan megmondani, hány baleset következett be a kormánymű hibájából.

A most visszahívott autók nagy részét már korábban is visszahívták egyszer. Az Egyesült Államokban az említett egymillióból 400 ezret a DaimlerChrysler Chrysler-csoportja adott el, amely az eladások, illetve a piaci részesedés csökkenésével küszködik. A DaimlerChrysler az elmúlt év során ellenőrző kisebbségi részesedést szerzett a Mitsubishi-ben.

Az Amerikában visszahívott 961 ezer autóból korábban 360 ezret hasonló problémák miatt már visszahívtak. Az érintett Mitsubishi modellek: az 1994 és 1998 között gyártott Galant sedan-ok, at 1995 és 1999 között készült Eclipse coupe-k , valamint az 1996 és 1999 közti időszakban eladott Eclipse Spyder-ek. A visszahívásban érintett – a Mitsubishi által gyártott – Chrysler modellek pedig: az 1995 és 1999 között gyártott Chrysler Sebring és Dodge Avenger típusok, valamint az Eagle Talon.

Amerikában az első kerékfelfüggesztés gömbcsuklóit fogják átvizsgálni, ugyanazt az alkatrész amit az 1999-es visszahívásoknál is vizsgáltak. Japánban a hibás légzsákok, a lyukas benzintankok, illetve a felfüggesztés hibái miatt kell átvizsgálni az autókat.

A Mitsubishi Japán negyedik legnagyobb autógyára a tavalyi évben 20,3 százalékos forgalomnövekedést ért el az Egyesült Államokban, 314 417 gépkocsi értékesítésével. Az cég részvényeinek árfolyama 8,3 százalékkal csökkent a csütörtöki kereskedési napon.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Mitsubishi Motors


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!