<P>Nyolcvan százalékkal nőtt a Peugeot Citroen eredménye</P>

Vágólapra másolva!
Európa második legnagyobb autógyártó cége, a Peugeot Citroen tavalyi eredménye 80 százalékkal nőtt éves összevetésben, miután a vállalat jelentősen csökkentette költségeit, és gyárai teljes kapacitással működtek.
Vágólapra másolva!

A Peugeot Citroen szerdai közleménye szerint a vállalat nettó bevétele az 1999-es 729 millió euró után tavaly elérte az 1,3 milliárd eurót, míg a működésből származó profit az elemzői várakozásokkal összhangban 1,7 milliárd euróról 2,1 milliárdra nőtt. Az eredmények javulásának magyarázata részben az, hogy a cégnek 1999-ben jelentős egyszeri költséget jelentett számos alkalmazottjának korkedvezményes nyugdíjazása.

A Bloomberg hírügynökség szerint a Peugeot Citroen jelentős bevételre tett szert a 2000 januárjában a piacra bevezetett Peugeot 206-os és Citroen Xsara Picasso modellek értékesítéséből. Elemzők hasonló eredményre számítanak az idén piacra kerülő modellektől is.

A közlemény szerint az autógyártó cég idén 3 millió autót kíván értékesíteni, amitől 2,6 milliárd eurós működési nyereséget remél.

A Volkswagen keddi, az elemzői várakozásokat meghaladó eredményéből a francia autógyár is profitált: a Peugeot Citroen részvényeinek árfolyama 3,4 százalékkal 287,5 euróra emelkedett.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Peugeot Citroen

Korábban:

A VW több mint megduplázta nyereségét
(2001. február 20.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!